Mazeret izninde iş arayınca işten atıldı! İşte Yargıtay'ın verdiği karar...

Yargıtaydan Karar! Düğüne gideceğim diyerek izin isteyip iş arayınca...

Mazeret izninde iş arayınca işten atıldı! İşte Yargıtay'ın verdiği karar...
Kamusaati
Kamusaati
13 Mart 2021 Cumartesi 12:01

Nişan için izin isteyen işçi, izinliyken iş görüşmesi yaptığı anlaşılınca işten atıldı.

Bir işyeri çalışanı, yeğeninin nişanına katılmak için patrondan mazeret izni istedi.İşyeri sahibi de çalışanın talebini makul görerek kendisine istediği izni verdi. Ancak, işçi her ne kadar gerçekten de yeğeninin nişanı olmasına rağmen ve hatta bu nişanda bulunmasına rağmen, ayrıca başka bir şirketle iş görüşmesi yapmak üzere işveren şirketle bir otelde buluştu. Buluşma esnasında çalıştığı işyerindeki personelle karşılaşınca, izinliyken iş görüşmesi yaptığı ortaya çıktı. Bu durumun öğrenilmesi üzerine de patron çalışanı işten çıkardı.

Çalışan, işe iade davası açtı.Mahkeme çalışanın davasını kabul ederek, işe iadeye karar verdi. İşveren şirketin kararı temyizi üzerine ise, Yargıtay yerel mahkeme kararını bozarak, patronu haklı buldu.Yapılan fesih geçerli dedi.

Yüksek Mahkeme kararında, davacı işçinin her nekadar gerçekten de nişana katılmak için izin istediği ve gerçekten de nişana katıldığının sabit olmasına rağmen izin süresi içinde ysptığı iiş görüşmesi yapmasının işçi-işveren arasındaki güven ilişkisini sarsacağını değerlendirerek, işveren feshini geçerli buldu.


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.