'YPG İnsan Haklarını İhlal Ediyor'

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu'na sunulan bir raporla YPG'nin insan haklarını ihlal ettiği belirtiliyor.

'YPG İnsan Haklarını İhlal Ediyor'
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Birleşmiş Milletler tarafından oluşturulan  Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu hazırladığı raporu İnsan Hakları Komisyonu'na sundu. Araştırma Komisyonu Başkanı Paulo Pinheiro Suriye'nin parçalara ayrıldığını ve bir ulusun yok oluşun eşiğine geldiğini belirtti. Pinheiro konuşmasında bölge ülkelerine ve rollerine de değindi. 

Suriye'deki silahlı gruplara da değinen Pinheiro özellikle YPG konusunda insan hakları ihlalleri tespit ettiklerini söyledi. Bölgede Arapların yoğunlukta olduğu yerlerde gasp, yağma, hırsızlık gibi faaliyetler içine giren silahlı YPG çeteleri ayrıca siyasi ve kültürel soykırım denemeleri de yapıyor. Bu kapsamda sadece Araplar'dan oluşan Telabyad kentinde Arapça'nın yasaklandığı bildiriliyor.

Pinheiro bölge ülkelerine ve savaşan gruplara silah verenlere de ağır bir dille yüklenerek bu savaşın sorumlu olarak bölge ülkelerini gördüğünü söyledi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.