TEOG ile çobanlıktan Amerikan Kolejine uzanan başarı

Yaz tatilinde çobanlık yapan Deniz Güzelçay, TEOG'tan aldığı puanla Özel Tarsus Amerikan Kolejini kazandı.

TEOG ile çobanlıktan Amerikan Kolejine uzanan başarı
10 Ağustos 2017 Perşembe 17:48

Yaz tatilinde Muş'un Varto ilçesinde çobanlık yapan Deniz Güzelçay, TEOG sınavından aldığı 483 puanla Özel Tarsus Amerikan Kolejini kazandı. Bu başarı Güzelçay'ın hem kendisine hem de ailesine çok mutlu etti. 

İlçeye 35 kilometre uzaklıkta bulunan Doğanca mezrasında yaz tatilinde çobanlık yaparken bir taraftan da ders çalıştığını anlatan Güzelçay, "Kışın yolumuz kapalı olduğu için okula atlı kızaklarla gidiyorduk. Sınavlarımı hiç kaçırmadım. Köyde babama yardım ediyorum. Hayvanlara bakıyorum. 10 ineğimiz var, onları besliyoruz. Atlı kızaklarla ot çekiyoruz. Yaz tatilinde köyde 3 ay boyunca hayvanların önüne gidiyorum. Hayvanlara bakarken kitaplarımı elimden hiç düşürmüyorum. Arkadaşlarıma tavsiyem boş zamanlarında kitap okuyup ders çalışsınlar. Okumanın kıymetini bilsinler." diye konuştu.

Oğlunun boş zamanları ders çalışarak değerlendirdiğini söyleyen baba Tuncer Güzelçay, "Oğlum bu emeğinin karşılığında Amerikan Kolejini kazandı. Eğitimine orada devam edecek. Çok mutluyuz. Bu başarıyı yakaladığı ve bizi gururlandırdığı için kendisine teşekkür ederim." dedi. 

Çaylar Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü Olcay Karataş da okullarından 90 öğrencinin mezun olduğunu, bunlardan 50'sinin Türkiye'nin en iyi liselerine yerleştiğini dile getirdi. Bu başarıda emeği geçen öğretmenlere teşekkür eden Karataş, şunları söyledi: "Öğrencilerime baktığımızda bir köy okulundan mezun oldular. Öğrencilerimizin aileleri çiftçi. Ama buna rağmen Türkiye'de birinci olma imkanı yakalayabiliyorlar. Bu imkanı yaratan Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Türkiye'de eğitim eşitliği var. İstanbul'daki öğrenci de TEOG'da birinci oluyor, Varto'nun bir köyündeki öğrenci de birinci olabiliyor. Bu başarı okullarda açılan yetiştirme kursları sayesinde gerçekleşti. İki yıldır Türkiye birincisi çıkarıyoruz, çok mutluyuz. Temennimiz bu başarının devam etmesi." diye konuştu.


Etiketler; #TEOG #başarı
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.