PTT'den vatandaşlara uyarı - O mailleri açmayın

PTT AŞ açıklamaya yaparak vatandaşları uyardı. Açıklamada PTT marka ve logosu kullanılarak hazırlanmış "oltalama maillerin" gönderildiğini ve bu maillerin içerisinde bulunan linkleri açmamalarını söylendi.

PTT'den vatandaşlara uyarı - O mailleri açmayın
21 Nisan 2017 Cuma 13:17

PTT AŞ, şirket müşterileri ve vatandaşlara "oltalama mailleri"nde yer alan linkleri açmaması konusunda uyardı. Açıklamada PTT, farklı iletişim kanallarıyla şirkete ulaşan geri bildirimler neticesinde şirket müşterileri ve vatandaşlara PTT marka ve logosu kullanılarak hazırlanmış "oltalama maillerin" gönderildiğinin belirlendiğini söyledi.

Şirket hizmetlerine yönelik yanıltıcı faaliyetlerde bulunulduğu ortaya çıkarılmasıyla yapılan açıklamada söz konusu e-postalarda yer alan linklerin vatandaşlar tarafından açılmaması istendi. Gerekli güvenlik önlemlerin alındığını ve  şirketin imajının zedelenmesi ile itibarının sarsılması gibi olumsuz durumların gerçekleşmemesini için gerekli hukuki girişimlere de başvurulduğu bildirildi.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Söz konusu e-postalarda yer alan linkler tıklandığında şirketimize ait gönderi takip sayfasının bir benzeri açılmakta ve müşterilerimizden kendilerine ait kargonun teslim edilebilmesi için gönderici firmadaki bilgilerinin güncellenmesi istenmektedir. Bu şekilde müşterilerimizin kimlik bilgilerine kolayca ulaşılarak çeşitli mağduriyetlere sebebiyet verilmektedir. Şirketimiz tarafından hiçbir şekilde bu tür e-postalar gönderilmemektedir. Müşterilerimizin e-posta ile gelen linkleri tıklamamaları, kendi güvenlikleri ve mağdur olmamaları açısından elzemdir."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.