Kuzey Irak'a Hava Operasyonu

Dağlıca saldırısının ardından Kuzey Irak'taki PKK kampları bombalandı.

Kuzey Irak'a Hava Operasyonu
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Anadolu Ajansı'nın geçtiği habere göre 35 F-16 ve 18 F-4 Savaş uçaklarıyla Kuzey Irak yönünde Dağlıca'dan kaçan PKK'lı grupların geçebileceği noktalar ateş altına alındı. Yapılan operasyon Kandil, Hakkurk, Avaşin, Metina, Basyan, Gare ve Zap alanlarındaki PKK kampları da vuruldu. Yapılan operasyonlar gece 23.00 ve sabah 05.00 saatleri arasında sürdü.

Toplam 53 savaş uçağıyla yapılan hava operasyonu yüksek bombalama kapasitesi ile birlikte geniş bir alana bomba yağdırırken yapılan operasyonda basınç etkili Türk yapımı bombalar da kullanıldı. Bahsi geçen bombaların mağara girişlerine atılarak mağaraları tamamen tahrip ettiği belirtiliyor.

Diğer yandan ortalama Ortadoğu ülkelerinin çoğunun toplam uçak sayısının ulaşamayacağı kadar uçakla yapılan operasyonda çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği bildiriliyor. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.