HDP İl ve İlçe yöneticilerine operasyon: 112 gözaltı

Ankara, İstanbul ve Adana'da HDP il ve ilçe yöneticilerine operasyonlar düzenlendi. Düzenlenen operasyonlarda Ankara'da 17, İstanbul'da 20, Adana'da 25 ve Mersin'de 50 HDP'li gözaltına alındı.

HDP İl ve İlçe yöneticilerine operasyon: 112 gözaltı
12 Aralık 2016 Pazartesi 09:25

Emniyet ekipleri Halkların Demokratik Partisi (HDP) il ve ilçe yöneticilerine ard arda operasyonlar düzenliyor. Mersin, Ankara, İstanbul ve Adana'da gerçekleştirilen operasyonlarda, il ve ilçe yöneticilerininde aralarında buluntuğu toplam 112 kişi gözaltına alındı. 

Ankara Terörle Mücadele Ekiplerininn yürüttüğü operasyonlarda, aralarında HDP Ankara İl Başkanı İbrahim Binici, Mamak İlçe Başkanı ile bazı il ve ilçe yöneticilerinin de bulunduğu 17 kişiyi gözaltına alındı.

İstanbul'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda, aralarında İstanbul İl yöneticisi Aysel Güzel'in buluntuğu toplam 20 kişi gözaltına alındı. 

Adana'da düzenlenen operasyonlarda, HDP Adana İl Başkanı, parti il, ilçe yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ile mahalle temsilcilerinin bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı.

Mersin Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yürütülen bir soruşturma kapsamında alınan gözaltı ve arama kararı doğrultusunda, HDP'li Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Yüksel Mutlu ile HDP İl Başkanı Sadun Doğan ve İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi'nin de aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişiyi gözaltına aldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.