Havaalanlarına "Engelsiz Havaalanı" zorunluluğu

Hasta, yaşlı ve engelli vatandaşların daha iyi hizmet alabilmesi için Engelli Havaalanı Projesi havaalanlarında zorunlu hale getirildi.

Havaalanlarına "Engelsiz Havaalanı" zorunluluğu
03 Mart 2016 Perşembe 11:38

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Engelsiz Havaalanı Projesi’nin havaalanlarında zorunlu hale getirilmesiyle ilgili genelge yayımlandı.

Genelgeyle engelsiz havaalanı kuruluşu sertifikası almak için havacılık işletmelerinin kendi istekleriyle yaptıkları çalışmalar yasal bir düzenlemeye kavuşturularak yolcu memnuniyeti ve kolaylıkları kapsamında hasta, yaşlı veya engelli yolculara yönelik düzenlemeler ve sunulan hizmetler tüm havaalanları için zorunlu hale getirildi.

Yasal hale getirilen düzenlemede bütün havaalanlarında bu konuda tüm tedbirlerin alınması, engelli yolcuların mağdur edilmemesi ve verilen hizmetlere ilişkin yolculara gerekli tüm kolaylığın sağlanarak, bu yolcuların eşit şartlarda seyahat edebilmesine yönelik imkânların, herhangi bir ek ücret alınmadan verilmesi planlanıyor.

Engelsiz havaalanı projesiyle, engelli yolcular için ayrılan park yeri genişliğinin 2,4 metreden 3,6 metreye çıkarılması, görme engelli veya kısmi görüşe sahip yolcular için terminale geçiş koridorlarına hissedilebilir yüzeyler konulması ve engelli yolcuların terminal içerisindeki diğer katlara ulaşımı için engelli asansörlerin kullanım imkânlarının artırılması gibi kolaylıkların yer alması öngörülüyor.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.