FETÖ'nün gizli itirafçısı açıkladı: Adil Öksüz için 50 hakimi yakarım'

Terör örgütü FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz’ün serbest bırakılmasıyla ilgili Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma sürüyor. 9 aydır yakalamayan Öksüz’ün nerede olduğu bilinmezken bir FETÖ itirafçısının ifadesi soruşturma dosyasına girdi. Gizli tutulan itirafçının ifadesine göre FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen, “Adil Öksüz için 50 hakimi yakarım” dedi.

FETÖ'nün gizli itirafçısı açıkladı: Adil Öksüz için 50 hakimi yakarım'
02 Nisan 2017 Pazar 13:52

16 Temmuz sabahı Akıncı Üssü’ndeki darbecilerle birlikte gözaltına alınmasına rağmen, savcılığın tutuklama talebiyle çıkarıldığı Sincan Batı Adliyesi’ndeki Sulh Ceza Mahkemesi tarafından serbest bırakılan Öksüz için kritik üyelerin bile fada edilebileceğini gözler önüne serdi. Gizli tutulan itirafçının ifadesine göre, FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen, 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü’nde darbe girişimini yöneten imamıyla ilgili, “Adil Öksüz için 50 hakimi yakarım” dedi.

Savcılık, Öksüz’ün, Akıncı Üssü’nde yakalanan 20’ye yakın sivil FETÖ’cü ve darbeci askerler gibi neden Ankara Adliyesi’ne sevkedilmediği üzerinde duruyor. İlk tespitlere göre, Akıncı Üssü yakınında gözaltına alınan Öksüz diğer şüphelilerle birlikte götürüldüğü Kazan Jandarma Karakolu’nda yardım aldı. Öksüz, Ankara Adliyesi’ne sevk edilen gruptan ayrılıp o dönemdeki adıyla Sincan Adliyesi’ne götürülecek gruba dahil oldu. Diğer sivil FETÖ’cüler Ankara Adliyesi’ne sevk edilirken Öksüz’ün kimin yönlendirmesiyle son anda bu gruba dahil edildiği araştırılıyor.

YARGILANMASINA YARIN BAŞLANACAK

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Sakarya Valiliği'ni işgal eden 196 asker ile aralarında FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ve örgütün "hava kuvvetleri imamı" Adil Öksüz'ün de bulunduğu 200 sanık hakkında açılan davanın görülmesine yarın başlanacak.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Sakarya Valiliğini işgal eden 121'i tutuklu 196 asker ve 2 sivil ilk kez hakim karşısına çıkacak. Örgütün elebaşı Fetullah Gülen ve "hava kuvvetleri imamı" Adil Öksüz'ün ise gıyaben yargılanmasına başlanacak. Türkiye'nin dört bir yanında yaklaşık 8,5 aydır aranmasına devam edilen 15 Temmuz darbe girişiminin "Sır kutusu" Adil Öksüz, ilk kez gıyaben yargılanmaya başlanmış olacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.