Sağlık Bakanı Akdağ'dan şehir hastanesi müjdesi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, müjdeli haberi verdi. 450 bin metrekareyi aşan ve bin 450 yataklı olarak tasarlanan şehir hastanesi için Akdağ, önemli açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanı Akdağ'dan şehir hastanesi müjdesi
26 Şubat 2017 Pazar 19:39

Sağlık Bakanı Recep Akdağ,  Erzurum İl Sağlık Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Palandöken Kayak Merkezi'ndeki bir otelde düzenlenen toplantının sonunda açıklamalarda bulunan Akdağ, şehir hastanesi ile ilgili müjdeli haberi verdi. 

Toplantıda Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Sağlık Bakanlığı müsteşar yardımcıları, kaymakamlar, Erzurum'daki sağlık sektörünün yöneticileri ile sağlık hizmetlerini değerlendiren Akdağ, yeni kararlar aldıklarını söyledi. Bu kararları anlatan Akdağ, "Allah nasip ederse bu yılın sonunda Erzurum'un bin 450 yataklı ve toplamda 450 bin metrekareyi aşan bir şehir hastanesi olacak. Bu Erzurum Şehir Hastanesi aynı zamanda bölgeye de hizmet eden bir hastanedir. Üniversite hastanemiz de bölgeye hitap eden bir hastanedir. Böylece bu iki merkez irtibat halinde bölgenin sağlık ihtiyaçlarını görecek. Tıbbi açıdan bu ihtiyaçlar şu anda görülüyor. Yaptığımız, hastanın konforu açısından, yatacağı yataklar, odalar, hizmet göreceği alanlar açısından hizmetlerin çok daha konforlu hale getirilmesidir." diye konuştu.

Erzurum'da organ, ilik nakli, kanser tedavileri, ışın tedavileri gibi birçok tedavinin verilebildiğini söyleyen Akdağ, ayrıca içlerinde psikolog, fizyoterapist, diyetisyen ile hastalıkları yönetmek üzere özel eğitim alan hemşirelerin olduğu sağlıklı yaşam merkezleri kurulacağını da bildirdi. 3 yıl içinde tüm Türkiye'de sağlıklı yaşam merkezler hayata geçirilecek.

Ayrıca Erzurum'daki anne ve bebek ölümlerinin önemli ölçüde azaldığını bildiren Akdağ, şunları söyledi:

"Erzurum, Sivas, Kastamonu, Afyonkarahisar, Konya, Şanlıurfa gibi şehirler kırsalı geniş şehirler olduğu için buralarda anne ve bebek ölümlerini azaltmak için ciddi bir çaba göstermek gerekiyor. Bu sadece sağlık çalışanlarıyla yapılabilecek iş değil. Kaymakamlarımızın, belediyelerimizin destek vermesi lazım. Bu toplantılar ile bu koordinasyonu nasıl sağlayacağımızı görüşmüş olduk."


Etiketler; #sağlık
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.