Nurettin Canikli'den flaş Kıdem Tazminatı açıklaması

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Kıdem Tazminatı Fonu'nda sona yaklaşıldığını müjdeledi. İşte Canikli'nin o açıklaması...

Nurettin Canikli'den flaş Kıdem Tazminatı açıklaması
27 Nisan 2017 Perşembe 10:37

İstanbul Sanayi Odası(İSO) Meclisi'nin aylık olağan toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, meclis üyelerine yaptığı hitapta Cumhurbaşlanlığı Hükümet Sistemi'nin neler getireceğini anlattı. Vatandaşlar tarafından merakla beklenen kıdem tazminatına değinen Canikli,  "Piyasalara ciddi katkılar sağlayacak Kıdem Tazminatı Fonu'nda sona geldik" dedi.

İşte Canikli'den merakla beklenen Kıdem Tazminatı açıklaması:

"Piyasalara ciddi katkılar sağlayacak Kıdem Tazminatı Fonu'nda sona geldik. Bu sadece finansal piyasaya derinlik kazandıracak bir proje değil. Aynı zamanda üretim ve sanayinin içindeki gizli tehdidi, gizli yükü ve korkuyu ortadan kaldırılacak, rahatlatacak bir düzenleme olacak. Bu çok önemli biliyorsunuz. Şu anda birikmiş olan kümüle kıdem tazminatlarını realize etmeye kalkışın, Türkiye'de bu yükün altından kalkacak kaç firma vardır, bilemiyorum. Bu böyle kesinlikle devam etmez. Bu da firmalarımızın öngürülebilirliğini ortadan kaldırıyor. Her zaman bir tehdit. Şu yük kalsın, şu problem çözülsün, firmalarımızın uluslararası piyaslardaki değerinin yükseldiğini göreceğiz. Bu arada işçilerimizin, çalışanlarımızın mükteseplerinde en ufak bir geriye dönüş anlamında olmayacak, kesinlikle onu koruyacağız. Nihai olarak çalışanlarımız bu imkanı rakam itibariyle, oran itibariyle realize edilme aşamasında elde etmiş olacak. Bir geriye gidiş kesinlikle olmayacak."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.