Büyükanneler maaşlarını almaya başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca torununa bakan büyükannelere verilecek maaşların ödenmesine başlandı.

Büyükanneler maaşlarını almaya başladı
14 Nisan 2017 Cuma 14:56

Torununa bakan büyükannelere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca verilecek maaşların ödenmesine başlandı.

Proje ilk etapta 10 ilde başladı. Sakarya, Konya, Tekirdağ, İstanbul, Bursa, İzmir, Antalya, Ankara, Kayseri ve Gaziantep illeri dahil edildi. Torununa bakan büyükannenin maaşını alabilmesi için proje kapsamında olan illerdeki herhangi bir PTT şubesine bir defaya mahsus müracaat etmesi yeterli. Ödeme PTT aracılığıyla doğrudan yapılıyor.

Projenin pilot illerinden Tekirdağ’da da gelin veya kızları çalıştığı için torununa bakan büyükanneler, maaşlarını almak üzere PTT şubelerine geldi.

İşlemlerini tamamlayan büyükannelere 425 lira ödendi.

Tekirdağ'da 460 büyükanne, torununa bakması nedeniyle maaş almaya hak kazandı. Tekirdağ için ayrılan 500 kontenjandan geri kalan 40 kontenjan için ise 28 Nisan'a kadar başvurular alınacak.

3 YAŞI GEÇMEMELİ

Maaş almak için; annenin fiilen çalıştığını gösteren e-Devlet (turkiye.gov.tr) üzerinden alınacak hizmet dökümü belgesi ve büyükannenin sağlık durumunun çocuk bakımına engel olmadığını gösterir belge alınması gerekiyor. Büyükanne tarafından bakılacak olan çocuğun 3 yaşını geçmemiş olması şart. Ayrıca büyükanne, çocuğa kendi evinde bakacaksa buna dair de e-Devlet üzerinden belge almalı.

Büyükannelere ilk maaşlarının ödenmeye başlamasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, ''Bu son derece duygusal boyutu iyi olan bizim açımızdan da doğum yapmış anneyi istihdamda tutan, aile dinamiklerine güç katan, büyükanne ile torunu, anne ile evladın güven içinde olacağı ortamı sağlayan güzel milli ve yerli bir proje oldu. İnşallah başarılı şekilde devam eder. 6 ay sonraki değerlendirmeleri de göreceğiz ama yarın büyükanneler ilk ikramiyelerini alacaklar, o ikramiyeleri torunları adına bereketli olsun diyorum.

Çalışma hayatında başlattığımız “Milli Seferberlik” süresince Bakan yardımcım, müsteşarım, müsteşar yardımcılarım illerde tek tek herkesi ziyaret ediyor. Bürokratlarım “Büyükanne Projesi” ile ilgili önerileri de dinlediler ve çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Bu seyahatlerle  de bunun gerçekten çok ciddi bir ihtiyaç olduğu ortaya çıkmıştır.'' ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.