YÖK heyeti Makedonya'da

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ve beraberindeki heyet Makedonya'yı ziyaret etti.

YÖK heyeti Makedonya'da
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Yükseköğrenim Kurulu yurtdışı işbirliği projeleri kapsamında Makedonya'nın başkenti Üsküp'e bir heyet gönderdi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç başkanlığındaki heyet Makedonya'da bir dizi ziyarette bulundu. 

YÖK heyeti tarafından yapılan ziyaretlerde Afrika ziyaretinde ele alınan konuların benzerleri hedeflendi. Üniversiteler arası işbirliğinin arttırılması ile akademik çalışmalarda eşgüdüm sağlanması yönünde çalışmalar yurüten YÖK, bu konuda Üsküp yetkilileriyle de mesai harcadı. 

Makedonya ziyareti kapsamında Makedonya Bilimler Akademisi (MANU) Başkanı Prof. Dr. Vlado Kambovski ile de görüşen YÖK Başkanı, doktora ve yüksek lisansta karşılıklı öğrenci değişiminin artırılması ile genetik ve sosyal bilimler alanında olmak üzere iki ortak doktora programı açılması konularında anlaştı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.