Takdir teşekkür hesaplama (Lise, Ortaokul)

Okullar çok az bir süre sonra kapanacak. Yaz tatiline girecek öğrenciler takdir ve teşekkür alabileceler mi hesaplamasını yapıyorlar. Peki Takdir Teşekkür Belgesi nasıl hesaplanır? 2016 Lise, 8. sınıf Takdir Teşekkür hesaplama ile ilgili detaylar haberimizde.

Takdir teşekkür hesaplama (Lise, Ortaokul)
31 Mayıs 2016 Salı 09:45

Milyonlarca öğrencinin karne almasına ve okulların sona ermesine çok az  bir süre kaldı. Bir dönem boyunca derslerine yoğun bir şekilde çalışan öğrenciler, dönem sonunda karnelerini almayı dört gözle bekliyor. Elbetteki öğrencilerin en çok istediği karneleriyle birlikte başarı belgesi almak. Takdir ve teşekkür belgesinin nasıl hesaplandığını siz değerli öğrencilere haberimizde anlatacağız.

Dönem sonunda Taktir veya Teşekkür Belgesi alabilirmiyim diye kendisine soran öğrenci bunu evde çok rahat hesaplayabilir. Milli Eğitim Bakanlığı Taktir ve Teşekkür belgesinin alımı ile ilgili belli kriterler koymuştur. Başarı puanına göre belirlenen belgede öğrenciler 85.00 başarı puanı üzerinde aldıklarınıda Takdirname belgesini elde etmiş oluyorlar. Teşekkür Belgesi için MEB, 70,00-84,99 puan aralarını baz alıyor. Başarı puanı bu aralıkta olan öğrenciler Teşekkür Belgesi alabiliyorlar. 

Peki Takdirname ve Teşekkür Belgesi Nasıl Hesaplanır?

Takdir teşekkür belgesinin alıp alınmayacağı tamamen öğrencinin dönem sonundaki başarı puanına bağlıdır. Öğrenci dönem başarı puanını hesaplayarak takdir veya teşekkür belgesi alıp almayacağını öğrenebilir. Başarı Puanı hesaplanmasında bilinmesi gerekenler, dersin ağırlık katsayısı ve dönem sonu ortalaması. Mesela Matematik dersini haftada 5 saat gören bir öğrencinin ders ağırlık katsayısı 5 oluyor. 

Bu öğrenci matematik dersinden 80 puan almış olsun, bu puanı ağırlık katsayı ile yani 5 ile çarparak ağırlıklı puan elde edilyoruz. (80x5=400)

Her ders için bu ayrı ayrı yapılır ve ağırlıklı puanlar toplanır. Toplanan ağırlıklı puan, toplam ders sayısına bölünerek dönem başarı ortalaması bulunur. Aşağıdaki tabloda öğrenciler için basit bir takdir, teşekkür hesaplama örneğine ulaşabilirsiniz.
 
Ders Saati Ders Puanı Ağırlıklı Puan
Matematik 5 80 400
Türkçe 5 85 425
İngilizce 4 90 360
Fizik 3 75 225
Kimya 3 75 225
Biyoloji 3 90 270
Tarih 2 100 200
Coğrafya 2 95 190
Toplam 27 690 2295
Dönem Başarı Puanı 85.00

Bilgisayarı olan öğrenciler bu işlemi Microsoft Excel programında rahatlıkla yapabilir, ayrıca İnternet üzerinde de takdir, teşekkür puan hesaplama robotlarından bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sevara - 7 yıl önce
Benim ingiliz cem 85 aldım takdir alabilirmiyi