Milli Eğitim ve Müftülük'ten ortak proje: "Okul-cami bütünleşmesi"

Milli Eğitim ve Müftülük Mersin'de ortak çalışmayla "okul-cam bütünleşmesi" kapsamında "Minik Yürekler Kardeşlik Bilincinin Farkında" adlı projeyi hayata geçirdi.

Milli Eğitim ve Müftülük'ten ortak proje: "Okul-cami bütünleşmesi"
24 Mart 2016 Perşembe 12:35

Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ortak projesi "okul-cami bütünleşmesi" Mersin'de Milli Eğitim Müdürlüğü ile Müftülük ortak çalışmalarıyla hayata geçirildi.  "Minik Yürekler Kardeşlik Bilincinin Farkında" isminde gerçekleşen projenin amacı, "İslam dinini ilkokul çocuklarına erken yaşlarda keşfettirmek" şeklinde. 

Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürütücülüğünde, Mersin İl Müftülüğü ortaklığıyla başlatılan proje kapsamında ilkokulda öğrenim gören tüm öğrenciler olan "Minik Yürekler Kardeşlik Bilincinin Farkında" adlı proje hayata geçirildi. İlkokul öğrencilerinin camileri tanımak, din eğitiminde bilgilerinin artmasi ve dinde önemli olan milli birlik ve kardeşlik duygularının geliştirilmesi amaçlanıyor. 

Öğrenciler haftada 4 gün okul 1 gün ise camileri ziyaret edecek. Proje özetine bakılacak olursa,  "Din, hayatımızın bütün yönlerini belirleyen anlam arayışında en etkili faktördür. Her insanın fıtratında dine karşı bir ihtiyaç oluşmaktadır. Dinin, yaşanan hayattan soyutlanarak sadece vicdani ve deruni dünyamıza hapsetmek dinin özüne aykırı bir harekettir. İslam dininin öğrenilmesinde camilerin önemi tartışılmazdır. Cami gece-gündüz, yaz-kış, her mevsim ve saatte, kadın-erkek, büyük-küçük herkese kapıları açık olan bir eğitim ve öğretim kurumudur. Salihler, fakihler, alimler bu halk üniversitesinin hocalarıdır. Buradan hareketle ilkokul öğrencilerinde bir farkındalık oluşturmak için camiler ziyaret edilecektir. Öğrenciler haftada bir gün okula yakın camiye giderek din görevlisi tarafından yapılan sohbete katılacaktır." ifadeleri yer alıyor. 

Projenin 2015-2016 bahar dönemi boyunca yapılabileceği belirtilirken, proje yürütme kurulunda Milli Eğitim Müdürü, İl Müftüsü ve Proje Yürütme Kurulu yer alıyor. İlçe Proje Yönetme Kurulunda ise okul yöneticileri, din görevlileri ve sınıf öğretmenlerinin yer alması planlandı.

Gerçekleşecek proje kapsamında Mersin Toroslar ilçesinde bulunan Osmangazi, Bahriye ve Atatürk İlkokulları Zafer Camisi ile, Osmaniye, İbrahim Karaoğlan ve Çavuşoğlu İlkokulları'nın Hazreti Hamza Camisi ile bütünleşeceği açıklandı.



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.