2016 özel okul teşvik sonuçları açıklandı

Başvuruları 15 Ağustos ve 2 Eylül tarihlerinde alınan ve özel okulların desteğinden faydalanacak olan öğrencilerin ilanı gerçekleşti. Sonuçlar MEB resmi internet sitesi üzerinden açıklandı . 2016 özel okul teşvik sonuçları sorgulama ekranı ve merak edilen her şey haberimizde;

2016 özel okul teşvik sonuçları açıklandı
05 Eylül 2016 Pazartesi 15:27

2016 özel okul teşvik sonuçları sorgulama sayfasına haberimizden ulaşabilirsiniz. Sonuçlar açıklandı. Kazanan öğrenciler ise tercihlerini gerçekleştirebilecekler. İşte öze okul teşvik sonuçları sorgulama ekranı.


Özel okul teşvik sonuçları

Tercih edilebilecek okullar


2016-2017 BAŞVURU VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ

5 Eylül - Tercih işlemli yapmaya hak kazanan öğrencilerin ilanı
6-19 Eylül - Tercih işlemleri
20 Eylül - Yerleştirme sonuçlarının ilanı
21-26 Eylül - Nakil ve kesin kayıt işlemleri
27 Eylül - Ek yerleştirme sonuçlarının ilanı
27-30 Eylül - Ek yerleştirme kayıt işlemleri


ÖZEL OKUL TEŞVİK TUTARLARI VE ÖĞRENCİ SAYISI

Okul Öncesi - 2.860.00 TL - 6000 Öğrenci
İlkokul - 3.440.00 TL - 15.000 Öğrenci
Ortaokul - 4.000.00 TL - 15.000 Öğrenci
Ortaöğretim - 4.000.00 TL - 15.000 Öğrenci
Temel Lise - 3.440.00 TL - 24.000 Öğrenci


İlkokul, ortaokul ve ortaöğretimde okuyan ve teşvik almaya hak kazanan öğrenciler eğitim kademesinin sonuna kadar bu haktan yararlanıyor.
Örneğin ilkokulda teşvik alan öğrenci 4 yılın sonuna kadar teşvik alıyor, ortaokulda tekrar başvuruyor. Teşvik almaya hak kazanan öğrencilerden uzun süreli tedavi gördüğünü sağlık raporuyla belgelendirenler hariç olmak üzere, bulundukları sınıfta sınıf tekrarı yapan öğrenciler eğitim ve öğretim desteğinden yararlanma hakkını kaybediyor




Tercih Listenizi Oluştururken Bu 9 Maddeye Dikkat!

* Herhangi bir özel okula kayıtlıysanız ve okulunuz teşvik listesinde ise sadece kayıtlı olduğunuz okulu tercih edebilirsiniz. Ancak tercih listenizde daha farklı okullara da yer vermeyi düşünüyorsanız, düşündüğünüz okullarla mutlaka görüşünüz. Aksi halde size bu okullardan biri çıkması durumunda okulun şartları size uymuyorsa teşvik hakkınız yanabilir.
 
*Eğitim öğretim desteği başvurunuzu kayıtlı olduğunuz resmi okul aracılığı ile yapmış iseniz, tercih listenize almayı düşündüğünüz her özel okulla görüşerek sıralama yapınız.
 
*Eğitim ve öğretim desteği kapsamında destekten faydalanan öğrenciler, Eylül ayı içerisinde başka bir okula nakil olmaları halinde eğitim ve öğretim desteği hakkını kaybeder. Bu nedenle eğitim öğretim desteği almaya hak kazanmış iseniz nakil için tercih yerleştirme ve kayıt takvimine uygun hareket ediniz.
 
*Eğitim ve öğretim desteği alan öğrencinin, destek kapsamı dışındaki başka bir özel okula, resmi okula veya destek kontenjanı dolmuş bir özel okula gitmesi halinde desteği kesilecektir. Bu nedenle teşvik hakkınızın yanmaması için öncelikle nakil gitmek istediğiniz okulla görüşerek okulun teşvik kapsamında olup olmadığını ve teşvik kontenjanında yer olup olmadığını öğreniniz.
 
*Destek başvurunuzu resmi bir okuldan yapmış iseniz, tercih listenize almayı düşündüğünüz okullarla görüşerek size uygun sınıfta yer olup olmadığını ve teşvik kontenjanının müsaitlik durumunu öğreniniz.
 
*Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanmış öğrencilerin velilerinin süresi içinde tercih ve kayıt işlemlerini gerçekleştirmemeleri durumunda öğrenci eğitim öğretim desteği hakkını kaybedecektir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.