SpaceX, kamera sorunu nedeniyle Starlink uydu fırlatma görevini iptal etti

SpaceX, kamera sorunu nedeniyle Starlink uydu fırlatma görevini iptal etti SpaceX, Falcon 9 roketinin üzerindeki kameranın bozulması nedeniyle Starlink uydu fırlatma görevinin iptal edildiğini duyurdu.

SpaceX, kamera sorunu nedeniyle Starlink uydu fırlatma görevini iptal etti
Admin
Admin
24 Ekim 2020 Cumartesi 00:08

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX şirketi, dünyanın ulaşılamayan her noktasına internet götürme projesi kapsamında, yeni Starlink uydularını fırlatmaya kararlı.

Geçtiğimiz günlerde 60 uydu daha fırlatan ve yörüngedeki Starlink sayısını 800'ün üzerine çıkaran ABD'li şirket, bu sefer istediğini yapamadı.

GÖREV İPTAL EDİLDİ

SpaceX, Starlink internet uydu ağının parçası olan 60 iletişim uydusunun fırlatma görevini iptal etti.

Şirketten yapılan açıklamada, bugün yapılması planlanan fırlatma görevinin Falcon 9 roketinin üzerindeki kameranın bozulması nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

sarlink

TÜM ROKET TESTTEN GEÇECEK

Açıklamada, arıza sonrası güvenlik prosedürü gereği tüm roketin teknik muayeneden geçirilmesi gerektiği, bu işlemin ardından fırlatma görevi için yeniden uygun zaman aralığı tespit edileceği belirtildi.

12 BİN UYDU FIRLATILACAK

Starlink uydularıyla, Dünya yörüngesinde 12 bin uyduluk ağ kurmayı planlıyor. Projenin 2027'de tamamlanması hedefleniyor.

Spacex şirketine 10 milyar dolara mal olacak Starlink projesi başarılı bir şekilde hayata geçirilirse, dünyanın en ıssız noktasına bile şu ankinden 40 kat daha hızlı internet hizmeti sağlanacak.

starlink

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Eda - 3 yıl önce
Yuhhhhh beeeeee