Fransa'da kuş gribi şüphesi; 1 milyon hayvan imha edilecek

Fransa'da kuş gribi (H5N8) tehlikesi nedeniyle 1 milyon ördek ve kazın imha edilmesine karar verildi.

Fransa'da kuş gribi şüphesi; 1 milyon hayvan imha edilecek
06 Ocak 2017 Cuma 12:39

Fransa'da 1 milyon ördek ve kaz imha edilecek. Fransa Tarım Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada kuş gribi (H5N8) tehlikesine karşı çiftliklerde yetiştirilen yaklaşık 1 milyon ördek ve kazın imha edilmesine karar verildiği kaydedildi.

Fransa'nın güneybatısında şu ana kadar 89 kuş gribi vakasının görüldüğü bildirilen açıklamada, kuş gribinin hızla yayılma tehlikesi bulunduğu vurgulandı ve uyarı gönderilen bölgelerdeki çiftliklerde yetiştirilen ördek ve kazların imha edilmesi için 20 Ocak 2017 tarihine kadar süre verildiği duyuruldu. 

Açıklamada, sektör temsilcilerine zararlarının karşılanacağı vaadinde bulunuldu. 

Kaz ciğeri üretimi ve ihracatında dünyada ilk sırada yer alan Fransa'da, kuş gribinin mali bilançosunun şimdilik 80 milyon avroyu bulması bekleniyor.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.