DİB 2017 yılı hac kurasını Cuma günü yapacak

Kutsal topraklara gidecek hacı adaylarını belirlemek için gerçekleştirilecek kura çekimi, 24 Şubat 2017 Cuma günü yapılacak.

DİB 2017 yılı hac kurasını Cuma günü yapacak
22 Şubat 2017 Çarşamba 21:27

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, hac görevini yerine getirmek isteyen hacı adaylarının kurası 24 Şubat 2017 Cuma günü saat 15.00'de Türkiye Diyanet Vakfı konferans salonunda (Kocatepe), bilgisayar ortamında ve kamuoyuna açık bir şekilde 1 milyon 892 bin 724 kişi arasından çekilecek.

Hacı adayları, kura sonuçlarını aynı gün saat 23:00’dan itibaren Diyanet İşleri Başkanlığının ''http://hac.diyanet.gov.tr'' web adresinden sorgulayabilecekler. 

Kurada Kesin Kayıt Hakkı elde edenler, 27 Şubat – 10 Mart 2017 tarihleri arasında “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kesin kayıtlarını yaptırabilecekler.

Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, kura sırası gözetilerek 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

2017 yılı Haccına müracaat eden; Şehit Yakını (anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları) ve Gazilerin (kendisi ve eşi)  kayıtları ise 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında konaklama türüne ait hac ücretini yatırmaları şartıyla İl Müftülüklerinde yapılacak.

Hac Kesin Kayıt işlemleri ve Hac Konaklama ücretleri ile ilgili detaylı açıklama Başbakanlık Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından daha sonra yapılacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, hacı adaylarının yolculuk öncesi manen ve ruhen hazırlanması gerektiği bilinciyle, il ve ilçe müftülüklerinde nisan ayından son çıkış gününe kadar eğitim ve seminerler düzenleyecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.