Belediyelere, merkezi alımla personel alınacak

FETÖ ile mücadele kapsamında personel alımı, statü, ücret, çok başlı yönetim başta olmak üzere sistem açığını kapatmak için yeni adımlar atılıyor. Detaylar haberimizde;

Belediyelere, merkezi alımla personel alınacak
19 Ekim 2016 Çarşamba 15:51

FETÖ ile mücadele kapsamında personel alımı, statü, ücret, çok başlı yönetim başta olmak üzere sistem açığını kapatmak için yeni adımlar atılıyor. Yeni dönemde "temiz kağıdıyla memuriyet" dönemi başlarken, belediyelere personel alımında da merkezi sınav ve güvenlik soruşturması zorunluluğu getirilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "A'dan Z'ye kamu çalışanı statülerinin yeniden şekilleneceğini" açıklarken, belediyelere personel alımında da yeni düzenlemeler geleceğini de açıkladı.

Yeni dönemde "temiz kağıdıyla memuriyet" dönemi başlarken, belediyelere personel alımında da merkezi sınav ve güvenlik soruşturması zorunluluğu getirilecek. Personel alımında "liyakat-sadakat" ön koşul olacak. Güvenlik soruşturmalarında hassasiyet gösterilecek.

Belediyelerde terör örgütü üyelerinin yuvalanmalarını önlemek amacıyla kısıtlamalar getiriliyor. Belediyelerde personel alımında da merkezi sınav yapılması, personelin buradan seçilmesi planlanıyor.

Sadakat göstermeyenin işine son verilecek

Yeni dönemde, FETÖ örneğinde olduğu gibi ülkeye ihanet eden memurlar için OHAL düzenlemelerine ihtiyaç duyulmadan gerekli görüldüğünde işine son verilecek düzenlemeler yapılacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
selim öztaş - 7 yıl önce
sayın bakanım; belediyelerde çalışan kadrolu işçi (Üniversite mezunu işçiler) onlarla ilgili bir çalışmanız varmı sonuçta bu kişiler kalifiye elemanlar onlara memurluk verme gibi bir durumunuz varmı
Avatar
Hüseyin erdal - 4 yıl önce
Beldiyede iş istiyorum çöpçülük olur temizlik görevlisi kara yolları rica ediyorum sizden lütfen