Windows 10 dev şirket Microsoft'u yerinden oynattı!

Windows 10 yeni güncelleme ile beraber haddinden daha da fazlasını ortaya koydu.

Windows 10 dev şirket Microsoft'u yerinden oynattı!
14 Ocak 2016 Perşembe 17:02

Windows 10 yeni güncelleme ile beraber haddinden daha da fazlasını ortaya koydu.

Windows 10, indirime sunulmasının ardından ilk 6 ay içinde 200 milyon yüklemeye erişerek rekor kırmıştı. Özellikle son kullanıcı tarafında büyük memnuniyet duyularak kullanılan Windows 10, kurumsal tarafta ise halen çok tercih edilmiyor. ABD hükumetinin yaptığı analiz çalışmalarına göre, kurumsal servislerde Windows 7, halen üstünlüğünü koruyor. Kullanıcıların internet alışkanlıkları gözetilerek hazırlanılan raporda, kurumsal alanda çalışanların hafta içi ve hafta sonu internete hangi işletim sistemi üzerinden girdikleri incelenmiş. Buna göre hafta içi beş günlük çalışma zamanında kullanıcıların yüzde 70'i Windows 7 üzerinden web'e erişirken, hafta sonu bu oranın yüzde 50'ye düştüğü gözlenmiş. Buna karşın Windows 10 ise yüzde 15'le çalışma haftasında, yüzde 30'la ise hafta sonunda performans göstermiş.

Bu rapor sonucunda açık ve net şekilde kurumsal tarafta Windows 7'nin üstünlüğünü koruduğunu görüyoruz. Ancak öte yandan son kullanıcı tarafında Windows 10 için işler kötü gitmiyor. Bunun sebebi Windows 10'un eğlence uygulamaları için daha fazla destek sunması olsa gerek.

200 milyon kullanıcı tarafından yüklenen Windows 10'a ilişkin bir diğer çarpıcı istatistik ise şöyle: Aralık ayına kadar kullanıcılar, tam 11 milyar saati Windows 10 başında geçirdiler. 


Etiketler; #Windows 10
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.