Telefon'dan banka işlemi yapanlar dikkat!

Dünya üzerinde ortaya çıkan virüs, telefondan banka işlemlerini yapan kullanıcıları hedef alıyor.

Telefon'dan banka işlemi yapanlar dikkat!
24 Ocak 2016 Pazar 22:30

Teknolojinin gün ve gün gelişmesiyle birlikte hayatımızdaki her işi cep telefonlarından yapabiliyoruz. Özellikle akıllı telefon teknolojisin gelişmesi hayattaki işleri bir bakıma kolaylaştırsa da riskleri de o kadar fazla. Dünya'da yeni ortaya çıkan virüs, akıllı telefonlardan banka işlemi yapan kullanıcıları tehtit ediyor. Uluslararası çalışan illegal gruplar, özellikle android akıllı telefon kullanan kişilerin telefonlarına, banka şifresini ele geçiren bir virüs yolluyor. 

Yakın zamanda ortaya çıkan ve birçok kişiyi mağdur eden virüs, bankadan atılan akıllı şifreyi ele geçirerek, illegal çalışan hackerlara gönderiyor. Kullanıcıların farketmediği bu durumda, banka hesabında ne kadar para varsa ele geçiriliyor. Şifresinin çalındığını anlamayan kullanıcı banka tarafından gönderilen dekontlardan sonra durumu anlasa da iş işten geçmiş oluyor. 

Bankalar bu virüs karşısında önlem almaya çalışşa da şuan başarılı olamadılar. Son zamanlarda mesaj yerine sesli mesaj gönderiyorlar. Ancak piyasaya sürülen bu virüs, sesli mesaj güvenlik duvarını da aşmayı başardı. Bu konuda uzmanlar banka işlemlerinin mecbur kalınmadıkça telefonlar üzerinden yapılmaması konusunda uyarıyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.