Manisa Alaşehir Jeotermal Elektrik Santral Projesinde Sona Gelindi

Zorlu Jeotermal Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin 2014 yılında Manisa Alaşehir ilçesinde başladığı jeotermal elektrik santralinde son aşamaya gelindi.

Manisa Alaşehir Jeotermal Elektrik Santral Projesinde Sona Gelindi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Zorlu Jeotermal Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'nin 2014 yılında Manisa'nın Alaşehir ilçesinde başladığı jeotermal elektrik santralinde sona gelindi. Alaşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğünce tesisin iskan işlemleri başlatıldı. İskan verilmesi için inşaat mühendisi H. Ozan Yıldız ve inşaat teknikeri Tufan Döner yaklaşık olarak 20 bin metrekare alana sahip tesisin 9 bin 198 metrekare alanındaki inşaat alanında incelemelerde bulundular. Yapılan bu tesis toplam 45 MW kurulu güce sahip.



Alaşehir Belediye Başkan Yardımcısı Muammer İbişoğlu, "Sorumluluk sahamızda bulunan jeotermal enerji potansi-yelinin katma değere kavuşmasında Alaşehir Belediyesi olarak diğer paydaşlardan daha çok çaba sarf etmemiz gerekiyor. Bu kapsamda da tüm belediye kaynaklarını seferber ettik. Çalışmaların titizlikle yürütüleceğinden kimsenin şüphesi olmasın" açıklamasını yaptı.



Zorlu Jeotermal Enerji Elektrik Üretim A.Ş.'de  görevli ekip yaptığı incelemeler sonrasında, tesisin yakın zamanda hizmete alınacağını belirtti.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.