Apple ve LG arasında ortaklık anlaşması

Apple'ın bu yıla özel olarak hazırladığı iPhone 8, iPhone X, iPhone Edition isimleri ile anılan yeni iPhone'da 3D yüz tanıma özelliği olacak. iPhone 8'de kullanacağı 3D yüz tanıma modülleri için LG ile işbirliği yapacak.

Apple ve LG arasında ortaklık anlaşması
13 Mayıs 2017 Cumartesi 22:30

Korea Economic Daily, Apple'ın yüz tanıma modüllerinin tedarikçisinin LG olduğunu iddia etti.Korea Economic Daily' a göre Apple, onuncu yıla özel olarak tasarladığı iPhone 8'de kullanacağı 3D yüz tanıma modülleri için LG ile işbirliği yapacak. iPhone 7 Plus'taki iSight Duo kameranın çift mercekli kamera modüllerini de tedarik eden LG'nin 3D yüz tanıma modülleri için 238 milyon dolarlık bir fabrika kurmayı planladığı iddia ediliyor
 
İPHONE 8 3D YÜZ TANIMA MODÜLÜ LG'YE EMANET

iPhone 8'in FaceTime kamerasına entegre edilecek olan 3D yüz tanıma modülü hem güvenlik hem de arttırılmış gerçeklik uygulamaları için kullanılacak. KGI analisti Ming-Chi Kuo, iPhone 8'in PrimeSense'in algoritmalarını kullanan 3D algılama özelliklerine sahip devrimci ön kamera sistemine sahip olacağını söylemişti.
 
 Kuo, iPhone 8'in ön kamera sisteminde, yüz tanıma, iris taraması ve artırılmış gerçeklik gibi özellikler sayesinde önüne yerleştirilen nesnelerinyerini ve derinliğini belirleyebilen iki kızılötesi modülün yer alacağını da iddia etmişti.
 
FACETİME KAMERASI ÇİFT LENSLİ OLABİLİR!

Japon Blog Mac Otakara, bugün yayınladığı raporda Apple'ın LG'den tedarik edeceği kamera modüllerinin çift objektifli olacağını iddia ediyor. Siteye göre mevcut kameraya 24mm lik geniş açılı bir lens daha eklenebilir.
 
Yüz tanıma için tek bir kamera kullanılması kimlik doğrulamayı bir resimle bile kandırmayı kolaylaştırıyor. Çift kamera ise daha iyi mesafe ölçme ve yüzün daha iyi matematiksel modelini çıkarmayı sağlayacak. Böylece yüz tanıma özelliğinin güvenliği artmış olacak.


Etiketler; #iPhone #LG
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.