ALES nasıldı? 2016 ALES İlkbahar Dönemi uzman yorumları

2016 ALES İlkbahar dönemi sınavı sona erdi. Yüz binlerce lisans mezununun katıldığı ALES nasıldı? Sınava katılan adaylardan ALES sözel ve sayısal yorumları ile kendi durumunuzu değerlendirebilirsiniz. İşte adaylardan ve uzmanlardan ALES yorumları.

ALES nasıldı? 2016 ALES İlkbahar Dönemi uzman yorumları
08 Mayıs 2016 Pazar 11:45

Senede iki defa yapılan ALES sınavının ilki gerçekleşti. ALES'e giren binlerce aday sınavdan çıktıktan sonra sınav sorularıyla ilgili kapsamlı bir yorumda bulundu. Adaylardan bazıları ALES sözel sorularını anlamada zorluk çektiğini, paragraflar uzun olduğu için zihni çok yorduğunu ve kafayı toparlayamadıkları için de yanlışlarının çok çıkabileceğini belirttiler. Ayrıca paragraf sorularının gün geçtikçe daha da zorlaşmasına da anlam veremediler. 

2016 ALES ilkbahar dönemi sınavından çıkan bazı adaylar da ALES sözel sorularının gayet kolay olduğunu ancak ALES sayısal sorularında takıldıklarını belirttiler. Özellikle sosyal bilimlerden mezun olan gençler matematik soruları, hatta sayısal mantık sorularında çok oyalandığını, vakit problemi yaşadıklarını belirttiler. 

Sınavdan çıkan bazı adaylar ise sınavın oldukça zor olduğunu, ÖSYM'nin yaptığı en zor sınavlardan birisi olduğunu belirtti. Özellikle sayısal soruların çok zor olduğunu belirten adaylar birçok matematik öğretmeninin dahi bu sorularda takılacağını ifade etti. Siz de sınavla ilgili görüşlerinizi sayfanın en altındaki yorum bölümünden belirtebilirsiniz.

2016 ALES SORULARI NASILDI? UZMAN YORUMLARI

ÖSYM tarafından uygulanan ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı) sınavına katılan uzmanlar soruların her zamanki ALES soruları ile aynı olduğunu orta güçlükte bir sınav olduğunu belirttiler. Aşırı derecede zorlanan öğrencilerin hazırlanmayan öğrenciler olduğunu, ÖSYM tarafından hazırlanan 2016 ALES'in gayet seçici, ideal bir sınav olduğunu belirttiler. Sadece bazı anlam sorularında takıldıklarını belirten uzman öğretmenler bunun da seçici bir sınavda olması gereken soru tipi olduğunu belirttiler.

2016 ALES soruları ve cevapları için tıklayın.

ALES puan hesaplama robotu için tıklayın.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
yeter - 8 yıl önce
Ales sınav olmaktan çıktı Artık sadece sözel mantiklar insafliydi onun dışında bu kadar mı uğraşılır kasmak için pes diyorum derdiniz ne sizin biraz insafa gelin ya artık Yeter...
Avatar
rasim arı - 8 yıl önce
uzmanlar herzsmanki ales gibi olduğunu söylüyormuş sizin uzman dediğiniz acaba neyin uzmanı ben böyle ales ilk defa gördüm daha nasıl zorlanabilirdi resmen zeka ölçuyorlar bilmece çöz diyorlar bu nedir ya verdiğim emege mi paraya mı acıyım
Avatar
A.b.ç - 8 yıl önce
Sözel bölümün bilgi değil bol kitap okumak ve soru çözmek olduğunu düşünüyorum ve ikisini de fazlasıyla yaptığım halde paragrafları algılamakta inanılmaz zorluk yaşadım , resmen sınav esnasında kendimle savaş yaşadım ve anormallik olduğunu düşündüm kendim de :( bence sorular gereksiz zor ve karmaşıktı
Avatar
mundemic - 8 yıl önce
Süre var ya süre yakıyo bizi..yoksa alesin asilligi geregi sorular zorlayici olmaliydi zaten..ki tebrikler osym sorular bende cok guzel kafa yapti..
Avatar
ALi - 8 yıl önce
Terim bilmeyen ve zorluk kavramını bilmeyen kişilerin hazırladığı saçma bir sınav
Avatar
hu - 8 yıl önce
oldukça zor bir sınavdı
Avatar
admin - 8 yıl önce
kötü geçti:((
Avatar
Ela - 8 yıl önce
Çok kötüydü çok