2016 ALES sınav soruları ve cevapları yayımlandı mı? ÖSYM 8 Mayıs 2016

2016 ALES soruları ve cevapları yayımlandı mı? Yüksek lisans yapmak isteyen veya akademik kariyer yapmak isteyen lisans mezunu öğrencilerin katıldığı ALES 2016 (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı) 8 Mayıs 2016 itibariyle gerçekleşti. Peki ALES soru ve cevap anahtarı ne zaman yayımlanacak? ÖSYM ALES soru ve cevaplarını ne zaman yayımlayacak? Tüm detaylar haberimizde.

2016 ALES sınav soruları ve cevapları yayımlandı mı? ÖSYM 8 Mayıs 2016
08 Mayıs 2016 Pazar 10:02

ALES soruları ve cevapları yayımlandı mı? 8 Mayıs 2016 Pazar günü gerçekleştirilen ALES sona erdi. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavının sona ermesiyle birlikte gözler ALES soru ve cevaplarına kilitlendi. Peki ÖSYM 2016 ALES sorularını yayımladı mı? Sınav katılan yüz binlerce adayın merakla beklediği sorular ve cevaplar henüz yayımlanmadı. ÖSYM tarafından ALES ilkbahar dönemi soruları ve cevap anahtarıyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak soruların ve cevapların  sınav sonrası ilk iş gününden itibaren yayımlanması bekleniyor. Dolayısıyla 9 Mayıs 2016 tarihinden itibaren ÖSYM ALES soruları ve cevaplarını her an yayımlayabilir. 

Her yıl ilkbahar ve sonbaharda düzenlenen ALES sınavlarına üniversite mezunları katılabiliyor. Lisans mezunlarının herhangi bir bölümde akademik kariyer yapmak; ÖYP programları ile bir üniversiteye araştırma görevlisi olarak atanmak, yüksek lisans veya doktora yapmak amacıyla katıldığı ALES yani 2016 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavının ilki bugün tamamlandı. 

8 Mayıs 2016 Pazar sabah 9.30'da başlayan sınav 12.00'da sona erdi. Adaylara Sayısal 1, Sayısal 2, Sözel 1 ve Sözel 2 alanlarında 40'ar soru olmak üzere toplam 160 soru soruldu. Adaylara soruları cevaplamaları için toplamda 150 dakika verildi. 

ALES Temel Soru Kitapçığına ulaşmak için tıklayın.

ÖSYM AİS aday işlemleri sistemine ulaşmak için tıklayınız.


Türkçe ve Matematik üzerine kurulu ALES'te adayların sorulara hızlı ve doğru cevap vermeleri ölçülüyor. Bu sebeple her soru için adaylara 1 dakika süre veriliyor. ALES Türkçe sorularının özellikle paragraf ağırlıklı olması adaylar için zaman kaybı yaratıyor. Anlam sorularının zorluk derecesinin yüksek olması adayların bir soru için 1 dakikadan fazla zaman harcamasına sebep oluyor. ALES'te adayları zorlayan bir diğer soru tipi de sözel mantık ve sayısal mantık soruları. Adaylar sözel mantık ve sayısal mantık sorularında eğer soruların çözüm yöntemini bilmiyorsa çözüm konusunda sıkıntı yaşayabiliyor. 

Sınavla ilgili yorumlarınızı sayfanın en altındaki yorum bölümünden iletebilirsiniz.

2016 ALES İLKBAHAR DÖNEMİ SORULARI VE CEVAPLARI

Ales soruları ve cevapları henüz yayımlanmadığı için buraya ekleyemiyoruz. Ancak sorular ve cevap anahtarı yayımlandığı an burada yer alacaktır. Sorular ve cevaplar yayımlandığı an ücretsiz bildirim almak isterseniz Kamu Saati Android uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulamayı ücretsiz indirmek için tıklayınız.  Ayrıca ALES soruları ile ilgili güncel tartışmalara katılmak için Kamu Saati Facebook sayfasını beğenebilirsiniz. 

ales soruları ve cevapları

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM sınav takvimine göre ALES başvuruları 17 Mart ile 30 Mart 2016 tarihileri arasında yapılmıştı. Sonuçlar ise 25 Mayıs 2016 tarihlerinde açıklanacak. Ancak ÖSYM sınavla ilgili iş ve işlemleri bitirdiği anda sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresinden daha erken paylaşacaktır. 

ALES SONBAHAR DÖNEMİ NE ZAMAN YAPILACAK? 

Senede iki defa yapılan ALES sınavlarının ikincisi 20 Kasım 2016 tarihinde yapılacak. Başvurular ise 27 Eylül 2016 ile 10 Ekim 2016 tarihleri arasında alınacak. Ayrıca adaylardan sınav başvuru ücreti olarak 80 TL alınacak.  

Sınavlar Türkiye'deki 81 il merkezinde, Lefkoşa'da ve Bişkek'te aynı gün ve saatte uygulanacak. Adaylar başvurularını ÖSYM'nin internet sitesinden veya ÖSYM başvuru merkezlerinden yapabilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet - 8 yıl önce
Say1 geometri yamuk sorusu cevap 12 olmaliydi. Sacma sapan soru hazirliyrlar.
Misafir Avatar
mustafa - 8 yıl önce @Mehmet
cevap 10