ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES İlkbahar Dönemi ÖSYM

8 Mayıs 2016 tarihinde yapılan ALES İlkbahar dönemi sınavı sona erdi. Sınav sonrasında birçok aday sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki, ALES İlkbahar Sonuçları 2016 Ne Zaman Açıklanacak? ÖSYM YGS'de gösterdiği sonuç açıklama hızını ALES sonuçları açıklanırken de gösterecek mi?

ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES İlkbahar Dönemi ÖSYM
08 Mayıs 2016 Pazar 12:35

8 Mayıs 2016 Pazar günü gerçekleştirilen Akademik Personel Lisansüstü Eğitimi Sınavı (ALES) İlkbahar Dönemi sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. ÖSYM ALES sınav sonuçlarını artık sınav bitiminden kısa bir sürece açıklıyor. Peki ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

8 Mayıs'ta ALES'e giren adaylar ALES sınav sonuçlarını büyük merakla bekliyor. Akademik kariyer planlayan veya yüksek lisans eğitimi için ALES'e giren yüzbinlerce kişi 3 yıl geçerli olacak ALES puanını öğrenmek istiyor.  

ÖSYM sınava giren adaylara sınav sonuç belgesi göndermiyor. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin (https://sonuc.osym.gov.tr) İnternet adresinden rahatça öğrenebilecek. Ancak ÖSYM aday şifresini unutan adaylar ise yeni bir şifre aldıktan sonra ALES sonuçlarını öğrenebilecek. Yeni şifre almak için ÖSYM sonuç sayfasındaki gerekli adımları takip edebilirsiniz. Eğer internet üzerinden şifre alamıyorsanız mutlaka ÖSYM sınav merkezlerinden birine gitmeniz gerekiyor.

ÖSYM sonuç açıklama sayfasında adayların ALES puanlarını Türkçe ve İngilizce olarak veriyor. Ayrıca sınav sonuç dökümünde adayların testlerdeki doğru yanlış sayıları ve ALES başarı sıralaması yazıyor.

ALES İlkbahar Dönemi Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2016 Yılı Sınav Takvimi'ne göre 2016 Akademik Personel Lisansüstü Eğitimi Sınavı (ALES) sonuçları 25 Mayıs 2016 Çarşamba günü açıklanacak.

2016 ALES İlkbahar Dönemi Sınav Sonucunuzu Öğrenmek İçin TIKLAYINIZ

ALES sonuçlarının açıklandığı an ücretsiz bildirim almak isterseniz Kamu Saati Android uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulamayı ücretsiz indirmek için tıklayınız.


Etiketler; #ÖSYM #ALES
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.