2016 LYS'ye girecek adaylar dikkat! ÖSYM LYS 2016 için uyarıda bulundu!

2016 LYS sınavları yarın itibariyle başlayacak. Peki 2016 LYS'ye girecek adayların nelere dikkat etmesi gerekiyor? ÖSYM 2016 LYS için adaylara çeşitli uyarılarda bulundu. Adayların sınavlarının geçerli olabilmesi, adayların sıkıntı yaşamaması için ÖSYM LYS 2016 konusunda önceden uyardı. İşte ÖSYM'nin LYS ile ilgili uyarıları...

2016 LYS'ye girecek adaylar dikkat! ÖSYM LYS 2016 için uyarıda bulundu!
17 Haziran 2016 Cuma 09:40

2016 LYS 18 Haziran 2016 Cumartesi günü yapılacak LYS - 4 Sosyal Bilimler sınavıyla başlayacak. Yaklaşık 2 milyon adayın katılacağı 2016 LYS sınavları için ÖSYM adayların mağduriyet yaşamaması adına adayların dikkat etmesi gereken bazı hususları bildirdi. LYS 2016 sınavları ile ilgili genel bir bilgilendirme niteliği taşıyan bu uyarılar her LYS sınavı için geçerli olacak. 

2 milyon lise mezunu gencin YGS maratonunu aşıp geldiği LYS sınavları 18 Haziran 2016 Cumartesi günü başlayacak. Gençler için iyi bir üniversitenin kilit noktası 2016 LYS. Bu sınavın iyi geçmesi adayların önündeki birçok engelin kalkmasını, kendilerine iyi bir gelecek kurmasını sağlayacak. Bu anlamda adayların 2016 LYS öncesi tüm hazırlıklarını bitirmeleri, son kontrollerini yapmaları ve sınava öyle gitmeleri gerekiyor. Bu hususta ÖSYM bir de açıklama yaptı. İşte o açıklama:

2016 LYS ÖSYM AÇIKLAMASI

- LYS sınavlarının ilki 18 Haziran 2016 Cumartesi sabah 10.00 'da Sosyal Bilimler sınavıyla başlayacak. 

- Adayların sınava gelirken yanlarında SINAV GİRİŞ BELGESİ, T.C. KİMLİK BELGESİ mutlaka olmalıdır. Ehliyet veya türevi belgelerle sınava giriş yapılmayacaktır. Mutlaka adayın T.C. kimlik numarasının bulunduğu Türkiye Cumhuriyeti kimlik belgesinin yanında olması gerekiyor. 

- T.C. kimlik belgesinde yer alan fotoğrafın adayın son halinden çok farklı olmaması gerekiyor.

- Adayların 2016 LYS'ye girecekleri yeri mutlaka bir gün önceden gidip görmeleri, böylece sürprizle karşılaşmamaları gerekiyor. 

- Adayların LYS 2016'ya girecekleri yere en az yarım saat önce gelmesi sınav öncesi yaşanabilecek birçok sıkıntıyı ortadan kaldıracaktır. 


Etiketler; #ÖSYM #LYS
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.