2016 ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

2016 ALES sonuçları ne zaman açıklanacak? Yüz binlerce adayın katıldığı ALES 8 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleşmişti. Peki 2016 bahar dönemi Ales sonuçları ne zaman açıklanır? ÖSYM sınav takvimine göre ALES sonuçları 25 Mayıs 2016 tarihinde açıklanacak. Peki daha erken açıklanabilir mi?

2016 ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?
20 Mayıs 2016 Cuma 10:43

8 Mayıs 2016 Pazar günü yapılan 2016 ALES ilkbahar dönemi sınav sonuçları henüz açıklanmadı. sınava katılan yüz binlerce kişi ALES sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Peki 2016 ALES sonuçları ne zaman açıklanır? 

ÖSYM tarafından ALES sonuçları ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak ÖSYM sınav takvimine göre ALES sonuçlarının 25 Mayıs 2016 çarşamba günü açıklanması bekleniyor.

2016 yılı itibariyle ÖSYM sınav takvimine sonuç açıklama tarihlerini de ekleyerek bir ilki gerçekleştirmişti. Sonuç açıklama takvimiyle birlikte adayların kafalarındaki sonuç açıklama tarihi sorularını da giderdi.

2016 ALES sonuçları daha erken açıklanır mı? 

ÖSYM genelde sınav sonuçlarıyla ilgili iş ve işlemler tamamlandığında sınav sonuçlarını açıklıyor. ALES'le ilglili bu anlamda henüz bir gelişme yok. Ancak çalışmalar tamamlandığında sonuçların açıklanacağını düşünüyoruz. 

22 Mayıs 2016 itibariyle KPSS sınavlarının başlayacak olması ÖSYM'nin iş yükünü arttırıyor. Bu sebeple ALES sonuçları tam gününde açıklanabilir. 

ALES sonuçları (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı) ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenilebiliyor. ÖSYM sayfasından adaylar T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle sınav sonuçları ile ilgili tüm sorgulamaları yapabiliyor.


Etiketler; #ÖSYM #ALES
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.