TUS ve STS TIP Doktorluğu'na girecekler dikkat! ÖSYM'den önemli uyarı

TUS ve STS ne zaman saat kaçta yapılacak? Tıpta uzmanlık eğitimi sınavına saatler kaldı. Peki TUS ve STS Tıp Doktorluğu sınavına girecek adayların dikkat etmesi gereken hususlar nelerdir? Sınavda adaylar hangi konulardan sorumlu olacak? İşte detaylar.

TUS ve STS TIP Doktorluğu'na girecekler dikkat! ÖSYM'den önemli uyarı
21 Nisan 2017 Cuma 11:00

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Geçiş Sınavı (TUS) 22 Nisan 2017 Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Sınava girecek adaylar bazı noktalara dikkat etmesi gerekiyor. ÖSYM'nin bu yıl koyduğu kurallar çerçevesinde TUS'a girecek adayların dikkat etmesi gereken hususlar bulunuyor. Peki TUS'da adaylar hangi konulardan sorumlu olacak? İşte detaylar.

Tıpta Uzmanlık Sınavına (TUS) giriş yapmak için her sınavda olduğu gibi giriş belgesi olması gerekmektedir. Gerekli tarihlerde başvurusunu tamamlamış olan adaylar sınav tarihine kadar giriş belgelerini almalıdırlar. TUS giriş belgeleri ÖSYM tarafından verilmektedir. Adaylar T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM aday şifreleri ile birlikte ais üzerinden giriş belgesini alabilirler.

TUS'a girecek adayın Sorumlu Olduğu Dersler

Anatomi 

Küçük Stajlar 

İç Hastalıkları

Patoloji

Farmakoloji

Embriyoloji  - Fizyoloji – Histoloji 

Genel Cerrahi

Biyokimya

Mikrobiyoloji

Pediatri

Kadın Hastalıkları ve Doğum Bilgisi 

TUS VE STS'ye Gidecek Adaylar Dikkat

TUS Sınavı 22 Nisan 2017 tarihinde saat 10.00’da yapılacak. Sınava girecek adayların n Temel Tıp Bilimleri testi için 09.45’ten önce sınav salonlarında olması gerekiyor. ÖSYM sınava 15 Dakika kala kapıları kapatıyor. Bu yüzden adayların sınav saatinden en az 1 saat önce sınav binalarının önünde hazır şekilde beklemeleri gerekmektedir. 

2017 TUS İlkbahar dönemi Klinik Bilimler testine girecek adayların ise 14.15'ten önce sınav salonlarında yerlerini alması gerekiyor.

22 Nisan 2017  tarihinde gerçekleştirilecek olan 2017 STS Tıp Doktorluğu İlkbahar Dönemi Sınavı saat 10:00'da başlayacaktır. ÖSYM, yaptığı açıklamada sınava girecek adayları 15 dakika kuralını hatırlatarak uyardı. ÖSYM'nin açıklamasına göre saat 9:45'ten sonra sınava gelen adaylar sınav binalarına alınmayacak.

22 Nisan 2017 Cumartesi günü sınava girecek adaylara Kamu Saati ailesi olarak başarılar diliyoruz.


Etiketler; #tus #sts tıp
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.