Bulgaristan'da oy verme işlemi başladı

Yurt dışında yaşayan seçmenler için oy verme işlemi Bulgaristan'da başladı. Ülkede yaşayan 8 bin Türkiye seçmen, 3 gün süre ile oy kullanacak. Seçmenler 3 temsilcilikte ve 5 sandıkta oylarını kullanacaklar.

Bulgaristan'da oy verme işlemi başladı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Yurt dışında yaşayan seçmenler için oy verme işlemi Bulgaristan'da başladı. Ülkede yaşayan 8 bin Türkiye seçmen, 3 gün süre ile oy kullanacak. Seçmenler 3 temsilcilikte ve 5 sandıkta oylarını kullanacaklar.

Oy hakkını kullanmaya gelen ilk seçmenler Türk öğrenciler oldu. Sofya Büyükelçiliği'nde oy kullanan öğrencilerden ilk oy kullanan tıp öğrencisi Gül Can oldu. Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe'de oyunu kullandı. Oy verme işlemini tamamladıktan sonra burada yaşayan seçmenlerin  Filibe ve Burgaz     şehirlerindeki diplomatik temsilciliklerde de oy kullanmaya kullanmaları için davette bulundu.   Bulgaristan'da  sandık başlarının hafta sonu daha yoğun olması bekleniyor.

Sofya Büyükelçisi Gökçe, AA'ya yaptığı açıklamada, 'Bilindiği üzere Bulgaristan'da 8 bin kayıtlı seçmenimiz var. Pazar gününe dek sürecek oy kullanma işleminin hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle, pratik nedenlerden dolayı Bulgaristan'ın Türkiye ile olan 3 gümrük kapısında da oy verebilecekler.' dedi.

 

Yurtdışında oy verme işlemi ne kadar sürecek ?

Yüksek Seçim Kurulu'nun verdiği bilgiye göre, oy verme günleri her ülkede değişiklik gösteriyor. Yurtdışında ve gümrüklerde 8 Ekim'de başlayan oy verme işleminin 18 gün süreceği belirtilmişti. Oy kullanma işlemini gerçekleştirecek seçmenler, istedikleri zaman randevu almaksızın belirlenen yerlerde ve saatlerde oylarını kullanabilecekler.Yurtdışında 25 Ekim'de sona erecek oy verme işlemi için seçmenlerden katılım  7 Haziran'a göre fazla olması temenni ediliyor. Gümrük kapılarında ise bu işlem 1 Kasım 2015 tarihine kadar devam edeceği belirtilmişti. 

Yurt dışında oy verme işlemi bittikten sonra burada bulunan sandıklar,1 Kasım'da Türkiye genelinde oy verme işlemi bittikten sonra açılacak. 7 Haziran seçimlerinde yurtdışında yaşayan seçmenler 8-31 Mayıs 2015 tarihleri arasında 54 ülkede ve 112 temsilcilikte oylarını kullanmıştı. Yurt dışındaki 3 milyona yakın seçmenden 931 bin 465'i sandık başına gitmişti. Gümrüklerde oy veren vatandaşlarla bu sayı 1 milyon 34 bin 917 olarak kayıtlara geçirilmişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.