Müdür Yardımcılığı sınavı iptal edildi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Müdür Yardımcılığı Sınavı Danıştay tarafından iptal edildi. Danıştay'ın Müdür Yardımcılığı Sınavı iptal sebebi ise Atatürk İlkeleri ile ilgili sorunun olmaması. İşte detaylar...

Müdür Yardımcılığı sınavı iptal edildi
03 Haziran 2016 Cuma 15:40

Müdür Yardımcılığı Sınavı 20 Mart 2016 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılmıştı. Okullara müdür yardımcısı ve başmüdür yardımcısı atamak için yapılan MEB Müdür Yardımcılığı Sınavı , Danıştay tarafından iptal edildi. İdareci olmak için girilen sınavda Atatürk İlkeleri ile ilgili sorunun olmaması nedeniyle Danıştayın sınavı iptal ettiği bildirildi.

18 Nisan 2016 tarihinde açıklanan MEB müdür Yardımcılığı sınavı sonuçları sonrası, Danıştay, sınav ile ilgili yapılan itirazları değerlendirdi. İtirazları değerlendiren Danıştay, Anayasa'nın 42. Maddesinde yer alan  "Eğitim ve öğretimin Atatürk İlkeleri ve İnkılapları doğrultusunda olması" gerektiğine dair maddeyi göz önünde bulundurarak sınavın iptaline karar verdi.

Danıştay'ın sınavı iptal etmesine tepkiler gelirken, kararı sevinçle karşılayanlarda oldu. Ulusalcı çevreler kararın yerinde olduğunu dile getirirken, Danıştay'a göre Atatürk İlke ve inkılaplarından soru sorulmayan tüm sınavlar iptal edilecek.

Milli Eğitim Bakanlığının Danıştay'ın Müdür Yardımcılığı Sınavının iptaliyle ilgili verdiği karara itiraz etmek için 15 günlük süresi var. Eğer itiraz edilirse dava süreci başlayacak. Eğer itiraz edilmezse Müdür Yardımcılığı Sınavı MEB tarafından yeniden yapılacak.

İşte Danıştay'ın MEB Müdür Yardımcılığı Sınavı İptal Kararı







 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bu ne ya sınavı kazananlarin suçu ne - 8 yıl önce
Haksizlikkkkkk
Avatar
Bizim emeğimize ne olacak - 8 yıl önce
Soruları biz mi hazırladık ! Atatürk ilke ve inkilaplarından sorsalar onu da yapardık. Bu mu hak, bu mu adalet. Bu karar yüksek puan alanlara haksızlık!
Avatar
sacmalikkkkk - 8 yıl önce
Kazanamayanlar girsin ben kazandığim sınava niye tekrar gireyim
Avatar
sanki bütün sınavlarda o konular soruluyor - 8 yıl önce
O zaman tum sınavları iptal edin
Avatar
Ona benzer sorular vardi - 8 yıl önce
Bu haksızlık
Avatar
ATATÜRKÇÜLÜGE ASIL BU AYKIRI - 8 yıl önce
İPTAL EDİLEMEZ
Avatar
danistay uye - 8 yıl önce
Sinavla atama hukuka aykiri sinav iptal