KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM KPSS Sonuçları

Yüzbinlerce adayın kamuda memur olabilmek için girdiği 2016 KPSS Lisans sınavı sona erdi. Peki Mayıs ayında yapılan KPSS 2016 sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS A grubu (Alan Bilgisi) sınavı ne zaman saat kaçta başlayacak? ÖSYM ais sonuç öğrenme KPSS sonuçları ile ilgili detaylar haberimizde.

KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM KPSS Sonuçları
23 Mayıs 2016 Pazartesi 18:40

1 Milyon 500 bin memur adayının girdiği KAmu PErsonel Seçme Sınavı birinci ve ikinci oturumları geçtiğimiz haftasonu tamamlandı. Kamu Kurum ve Kuruluşlarında memur olmak isteyen yüzbinlerce aday KPSS Genel Kültür Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavlarında ter döktü. Peki 2016 KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS Alan bilgisi sınavı hangi tarihte yapılacak? KPSS ile ilgili detaylar haberimizde.


2016 KPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2 oturum şeklinde gerçekleşen 2016 KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavları sona erdi. Sınava giren yüzbinlerce memur adayı sınav sonucunun ne zaman açıklanacağını merak ediyor. ÖSYM geçtiğimiz haftasonu yapılan KPSS sınav sorularını ve cevaplarını resmi sitesinden yayımladı. doğal olarak geriye sonuçların ne zaman açıklanacağının bilinmesi kaldı.

ÖSYM'nin sınav takvimine göre 22 Mayıs'ta yapılan KPSS sonuçları 14 Temmuz 2016 Perşembe günü Aday İşlemleri Sistemi üzerinden açıklanacak.


KPSS Alan Bilgisi Sınavı Ne Zaman?

2016 KPSS A Grubu  (Alan Bilgisi) sınavı 29 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak.

2 oturum şeklinde gerçekleşecek sınavda adaylar KPSS A Grubu Pazar Sabahı Oturumunda:
- İktisat
- İşletme
- Hukuk
- Maliye
- Muhasebe
 
Öğleden Sonra Oturumunda:
- Kamu Yönetimi
- Uluslararası İlişkiler
- İstatistik
- Ekonometri
- Çalışma Ekonomisi

Bu yılın son KPSS sınavı olacak olan 2016 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavı ise bayramdan sonra 24 Temmuz 2016 Pazar günü yapılacak.


 


Etiketler; #kpss #ais
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.