Türkiye En Fazla Mülteci Barındıran Ülke

BM Genel Sekreteri Szöcüsü AB ülkelerinin yapamadığını Türkiye ve Suriye'ye çevre ülkelerin yaptığını söyledi.

Türkiye En Fazla Mülteci Barındıran Ülke
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Tüm dünyanın ortak mesuliyeti olan mülteci sorununa karşı bazı ülkelerin ellerini talın altına koymadığını açıklayan BM Genel Sekereterliği Sözcüsü, "Yaptıkları işi dünyanın fark etmediğini düşünüyorum" dedi.

Yakın tarihin en acı ve Türkiye açısından en gurur verici insanlık ödevlerinden birini alnının akıyla bu zamana kadar taşıyan Türkiye uluslararası arenada da takdirle karşılanıyor. Diğer yandan bu takdir açıklamalarının mültecilerin Avrupa yollarında yürüyüş başlamasına denk gelmesi akıllarda samimiyete dönük soru işaretlerinin uyanmasına neden oluyor.

Lübnan'da nüfusun dörtte birini mültecilerin oluşturduğunu söyleyen sözcü, bu ülkenin yeterince kırılgan olduğunu belirterek diğer ülkelerin böyle bir risk almaları halinde ne olacağını sorması basında yer aldı.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.