TBMM'den Boşanmış Erkeklere: 'Yapacak bir şey yok'

TBMM Dilekçe Komisyonu yapılan bir başvuruya çok ilginç bir cevap verdi. Nafaka konularıyla ilgili verilen cevap yazısında "Yapacak bir şey yok" denildi.

TBMM'den Boşanmış Erkeklere: 'Yapacak bir şey yok'
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre İstanbul'da yaşayan boşanma avukatı Cahit Velibeyoğlu tarafından TBMM Dİlekçe Komisyonu'na verilen bir dilekçede boşanmış erkeklere yüklenen nafakalarda eşit davranılması istendi. Avukat Velibeyoğlu konuyla ilgili dilekçesinde erkeklerin boşanmalarda yüksek nafaka yükümlülüğü altında kaldıklarını, bu durumun da mağduriyete neden olduğunu belirtti.

Boşanma avukatı Cahit Velibeyoğlu tarafından verilen dilekçede yüksek nafaka yükümlülüklerinin boşanma sonrası şiddet vakalarına zemin hazırladığı belirtilerek bu konuda kadın ve erkek arasındaki eşitlik ilkesine uygun hareket edilmesi istendi. Avukat Velibeyoğlu yaşanan pozitif ayrımcılığın mağduriyet yarattığını söyledi.

Dilekçeyi işleme koyan TBMM, konuyla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan görüş istedi. Bakanlık tarafından gönderilen yazıda Anayasa Mahkemesi'nin ömür boyu nafaka konusunda verdiği karar hatırlatılarak bu durumun yasal olduğu belirtildi. Öte yandan bakanlık yüksek nafakanın erkekler açısından bazen mağduriyete neden olduğunu da görüş yazısında ifade etti. Aynı yazıda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Adalet Bakanlığı'nın konuyla ilgili bir düzenleme yapılması isteklerininin de geri çevrildiğini belirtti.

Konuyu değerlendiren TBMM Dilekçe Komisyonu, Avukat Cahit Velibeyoğlu'na gönderdiği cevap yazısında özetle tek cümlelik bir cevap verdi: "Yapacak bir şey yok!"

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.