Sığınmacıların Otogar Bekleyişi Sürüyor

Esenler Otogarı büyük bir sığınmacı grubunun protestosuna sahne olurken binlerce sığınmacı da Edirne'ye yürüyor.

Sığınmacıların Otogar Bekleyişi Sürüyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Avrupa'ya geçmek isteyen çok sayıda sığınmacı Esenler Otogarı'nda beklemeye devam ediyor. Üçüncü güne giren bekleyişte otobüs firmalarının İçişleri Bakanlığı kararına uyarak Edirne ve Tekirdağ yönündeki otobüslere bilet vermemesi protesto ediliyor. 

Önceki gün otogarda eylem yapan binlerce sığınmacı kendilerine bilet satılmaması sebebiyle Edirne'ye doğru yürümeye başladı. Çok sayıda kişiden oluşan bu grup üçüncü güne girerken hala yürüyüşlerine devam diyor. Binlerce kişi tarihte bırakılacak kötü izler üstünden Avrupa'ya yürüyor.

Esenler Otogarı içinde bir kısmı çadırlarda kalan sığınmacıların bir kısmı da tüm boş bölgeleri doldurmuş durumda. Köprü altları ve bankmatiklerde bekleyen kişiler polisten bir haber gelmesini bekliyor.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı sığınmacıları göndermeyecekleri yönünde karar belirtiyor. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.