Şehit Ahmet Özsoy'dan darbecilere en büyük darbe!

Darbeci askerler tarafından Türksat'ta şehit edilen Ahmet Özsoy, televizyon yayınlarının kesilmesini engelleyerek darbecilerin hain planlarından birini engellemeyi başardı.

Şehit Ahmet Özsoy'dan darbecilere en büyük darbe!
18 Temmuz 2016 Pazartesi 11:03

Fetullahçı Terör Örgütüne (FETÖ) mensup askerler tarafından başlatılan darbe girişimi halkın da desteğiyle geri püskürtüldü. 161 kişinin şehit edildiği darbe girişimi sonrasında bazı detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Bunlardan biri de Türksat'ta görevli Ahmet Özsoy'un başarısı. 

Ankara Gölbaşı'ndaki Türksat Kampüsü'nde görevli personel Ahmet Özsoy, darbe girişimi sırasında şehit oldu. Tesislerden sorumlu olan Ahmet Özsoy'un darbe girişiminde darbecilere darbe attığı öğrenildi.

Özsoy'un TRT'ye el konulduğu haberini alması üzerine hemen harekete geçtiği ve yanındaki personel ile beraber 2 kepçe ve 1 itfaiye aracı ile Konya sapağındaki Türksat'a giden yolu kapattığı belirlendi. Bunun üzerine helikopterle Türksat'a ulaşmayı başaran darbeci askerler, TRT hariç bütün yayınların kapatılması istediği ancak Özsoy ve yanındakilerin, bu işlemi yaklaşık bir saat boyunca engellediği öğrenildi.

Özsoy ve yanındakilerin kendilerini oyaladığını farkeden darbeciler, tesisi boşaltarak büyük çanak antene zarar verdi ancak yayınları kesmeyi başaramadı.

Durumu kontrol etmek için yeniden tesise giden Özsoy ve ekibi, hainler tarafından makinalı silahlarla tarandı. Hain saldırıda Özsoy ve yanındaki ekip arkadaşı Ali Karslı şehit oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
isim yok - 7 yıl önce
canım okulumda ismi alması ne müthiş ..okulumun adı ŞEHİT AHMET ÖZSOY KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ VE ORTAOKULU