Hamas: "Büyükelçileri Kovun"

Hamas yaptığı yazılı açıklama ile İsrail büyükelçilerini kovma çağrısı yaptı.

Hamas:
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Hamas tarafından yapılan yazılı açıklamada Mescid-i Aksa'daki İsrail terörü vurgulanarak Arap ve müslüman ülkelere sessiz kalmama çağrısı yapıldı. Yahudilerin yılbaşı tatili nedeniyle Mescid-i Aksa'ya zorla girdiklerini ve yerleşimcilere açtıklarını hatırlatan Hamas, yaşananları kutsal değerlere saldırı olarak nitelendirdi. Yapılanlara karşı büyükelçilerin müslüman ülkelerden kovulması gerektiğini söyleyen Hamas ayrıca müslümanları da hükumetlerine baskı yapmaya çağırdı.

Yapılan yazılı açıklamada İsrail'e siyasi baskı yapılması çağrısında bulunan Hamas yapılan eylemleri provakasyon olarak nitelendirdi. 

İsrail polis ve askerleri bir süredir Doğu Kudüs bölgesinde saldırılar yürütüyor. Yapılan saldırılarda sersemletici bombalar, dipçik cop, göz yaşartıcı bomba ve bazen de gerçek mermiler kullanılıyor.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.