Elektrikte EPİAŞ Dönemi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından EPİAŞ'a 49 yıl süreyle piyasa işletim yetkisi verildi.

Elektrikte EPİAŞ Dönemi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi (EPİAŞ) 1 Eylül'den itibaren 49 yıllığına piyasa işletim yetkisine sahip oldu. Konuyla ilgili haber yapan Anadolu Ajansı EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'ın görüşlerine yer verdi.

Ajansa konuşan Yılmaz, elektrik piyasasının büyük miktarlarda veri akışına maruz kaldığını, bunun bir bilişim şirketi tarafından denetlenmesi gereken bir piyasa haline geldiğini aktardı. Başkan Yılmaz bu kapsamda EPİAŞ'ın devreye gireceğini ve piyasanın kaliteli ve sağlam işlemesini sağlayacağını söyledi.

Yeni dönemde gün işi piyasası, gün öncesi piyasası ve dengesizliklerin giderilmesi konularını EPİAŞ, dengeleme güç piyasası faaliyetlerini de TEİAŞ yürütecek. 

Elektrik piyasası ülke içinde yaklaşık 30 milyar dolarlık bir işlem hacmine sahip piyasa olarak ülkenin en kritik alanlarından birisi. Öte yandan sahip olduğu stratejik değerin de her geçen gün daha fazla anlaşıldığı görülüyor. Geçtiğimiz günlerde TEİAŞ da DDoS saldırılarına karşı bir güvenlik hizmeti alım ilanı açmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.