Elektrik Kayıp-Kaçak Bedelini Almayı Başardı

Konya’da bir vatandaş elektrik dağıtım şirketine karşı açtığı kayıp kaçak bedelini almayı başardı.

Elektrik Kayıp-Kaçak Bedelini Almayı Başardı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Konya’da bir vatandaş elektrik dağıtım şirketine karşı açtığı kayıp kaçak bedelini almayı başardı.

Elektrik dağıtım şirketi kararının ardından tüketici hakem heyeti tarafından karar temyiz edilemez diyerek reddedildi ve vatandaşa 1 yıllık kayıp kaçak bedeli geri ödendi.

Doğu ve Güneydoğu’da ki yüksek kaçak elektrik kullanımını ve hırsızlığından bunalan vatandaş hakkını aramak için Karatay Tüketici Hakem Heyetine başvurusunu yaptı. Elektrik şirketi MEDAŞ yetkilileri bu davayı açsa bile ellerindeki en iyi avukatlar ile hiçbir şeyi alamayacağını söylediklerini belirten vatandaş ısrar etti ve tek başına yürüttüğü hukuk sürecini kazanmayı başardı.

Vatandaş neden sadece 1 yıllık sürecin parasını istediği konusunda da açıklamasınıda yaptı. Davayı kaybetmesi durumunda şirketin kendisinden çok daha fazla miktarda tazminat isteyeceğini söylerken bu nedenle 1 yıllık bedel için talepte bulunduğunu önümüzdeki süreçte de yasal süre olan 10 yıllık geriye dönük talebin kalan 9 yıllık bölümünü isteyeceğini belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.