2016 MTV Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinde son gün yaklaşıyor

Motorlu Taşıtlar Vergisi ocak ve temmuz olmak üzere senede iki defaya mahsus alınır. MTV son günü ne zaman? MTV ocak taksidinin son ödeme günü 31 Ocak.

2016 MTV Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinde son gün yaklaşıyor
25 Ocak 2016 Pazartesi 14:26

Motorlu Taşıtlar Vergisi bir aracın trafiğe kaydının yapıldığı andan itibaren senede iki defa ödediği bir vergi türüdür. Bu vergiler her yıl ocak ve temmuz aylarında ödenir.

Hangi araçlar Motorlu Taşıtlar Vergisi öder ?


Otomobil, otobüs, kamyon, kamyonet, traktör, motosiklet, arazi taşıtları, uçak ve helikopterler MTV ödemekle yükümlüdürler. Yalnızca Türk Hava Kurumuna ve Türkkuş'a ait uçak ve helikopterler bu vergiden muaftır.

Motorlu Taşıtlar vergisi 1 ile 31 Ocak tarihleri arasında ödenebilir.

MTV son gün ne zaman?

2016 Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin ilk taksidinin ödemesi 31 Ocak Pazar günü sondur.


MTV nasıl öderim?

Motorlu taşıtlar vergisini vergi dairelerine, bankalara ödeyebilirsiniz. Ancak en pratik yol İnternet Vergi Dairesi üzerinde ruhsat bilgileriniz ve kimlik bilgileriniz ile giriş yapıp ödemektir.

Aşağıdaki linkten İnternet Vergi Dairesine girip "Motorlu Taşıtlar Vergisi" sayfasından  "Kredi Kartı ile ÖDeme" bölümünü seçip araç ruhsatındaki tescil tarihi ve T.C. kimlik numaranızla ödeyebilirsiniz.

İnternet Vergi Dairesi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.