Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Mülakat Değerlendirmesinin Nasıl Yapılacağını Açıkladı

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz dan Mülakat Değerlendirmesi açıklaması geldi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Mülakat Değerlendirmesinin Nasıl Yapılacağını Açıkladı
27 Eylül 2016 Salı 20:51

 Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretmen atamalarında kullanılan yeni atama sistemi ile ilgili sık sorulan sorulara açıklık getirdi. Bakan Yılmaz "Biz mülakatı, liyakatı sağlamak için yapıyoruz" diyerek,atamaların mülakat sınavları sonucunda elde edilecek puanlara göre yapılacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz sözleşmeli öğretmenlik sözlü sınav değerlendirmesinin nasıl olacağını da açıkladı.

Bunların yerine biz nasıl yapıyoruz diyerek, işte öğretmenlerimizin açığa aldık, öğretmenlerimizin bazılarının ilişkisi kesilecek dediği gibi. Biliyorsunuz, biz ilan ettik 15 bin sözleşmeli öğretmen alıyoruz. “Ee, peki sözleşmeli öğretmenler nerden alınıyor?” denildi. Her yerde duyuru yapılıyor, kamuda gizli saklı hiçbir saklı şey olmaz. Bakanlığımızın sitesine girerseniz sözleşmeli öğretmenliğe, on bir sayfa, sözleşmeli öğretmenliğe başvuru ve atama duyurusu. Burada şartları nedir, burada sınavları nedir, burada hangi sorular sorulacak dolayısıyla da kimler başvurabilir, işte KPSS’ye girecekler… Biz eğer ki… Buranın arkasında şu geliyor: Ehliyet ve liyakata gerçekten önem veriyoruz, ehliyet ve liyakatlı olanları öğretmen kadrosuna kazandırmak istiyoruz. Diyelim ki 3 öğretmen alacağız, 5 kişi başvurdu; puanları 61, 62, 63 ve diğerlerinin de 10 ve 5. Biz ne 10’u alıyoruz, ne 5’i alıyoruz veya diyelim ki tam tersine, 60, 61, 62, 63 arasından seçiyoruz. Puanları 91, 92, 93, bir tanesi de 50. Biz zaten 1 kişi alacaksak bu 3 kişiyi mülakata çağırıyoruz. Şimdi, 93 alanı aldığımızda liyakatli olduğunu söyleyeceğiz ama 91 alanı atadığımızda liyakat ve ehliyete riayet edilmediğini söyleyeceksiniz, bu doğru değildir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Zeynep cevik - 8 yıl önce
Allah askina bu ne ya 78alana 96 vermisler 81 alana 82 vermisler bu nasil bir haksuzlik lutfen kulak verslimm
Avatar
Zeynep cevik - 8 yıl önce
Allah askina bu ne ya 78alana 96 vermisler 81 alana 82 vermisler bu nasil bir haksuzlik lutfen kulak verslimm
Avatar
Ogretmen - 8 yıl önce
Ne olur hak yemeden atama yapın. Yılların emeğini yemeyin lütfen......
Avatar
Bilmiyorsan bırak - 8 yıl önce
Bu adam iki de bir işin ehli tabirini kullanıyor da acaba kendisi işinin ehli mi bildiğimize göre bu yılmaz mesleği askeriyedir eğitim değil nasıl eğitim hakında konuşabiliyor bir anlasam lütfen bu işi bırak sayın bakan darılma çünkü işinin ehli değil işinizin ehli olsaydınız millet sizin hakında güzel konuşur du