Akademik yükselme sanayiden geçecek

Üniversitelerde akademik yükselme için artık sektörle ortak çalışmalar yapılacak. Mühendislik eğitimi veren fakülteler, sanayiciyle ortak çalışmalar yapacak.

Akademik yükselme sanayiden geçecek
15 Haziran 2016 Çarşamba 10:29

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile YÖK tarafından yürütülen program çerçevesinde Meslek Yüksek Okulları ve mühendislik eğitimi veren fakülteler akademik yükselmelerde sanayicilerle ortak çalışacak. Konuya ilişkin çalışma yapmaları konusunda üniversitelerin dönüşleri olumlu oldu. 

Bazı üniversiteler sektörle ortak çalışma uygulamasını hayata geçirdi bile. Geçtiğimiz dönemde 87 üniversitenin akademik yükselmelerde, sektör ile ortak çalışma yapmayı kriter arasına koyduğu belirlendi. Ayrıca, 12 üniversitenin de yakın bir zamanda uygulamaya katılması bekleniyor.

Bakanlık ile YÖK'ün 155 üniversiteliyle görüştüğü ve gelecek dönemde yeni doçentlik kriterlerinin uygulanmaya başlanması bekleniyor. Bununla birlikte akademik teşvik programının daha fazla işlerlik kazanmasıyla da sayının artması öngörülüyor. Yine mühendislik fakülteleri ve temel bilimler fakültelerinin lisans eğitimi içerisine fikri ve sınai mülkiyet, Ar-Ge ve yenilikçilik gibi derslerin yer alması için de çalışmalar sürüyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.