2015-2016 TEOG lise taban puanları (Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa)

Teog Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa ve Kocaeli lise taban puanları belli oldu mu? En yüksek ve en düşük TEOG lise puanları öğrenciler tarafından merak ediliyor. Kamu Saati olarak TEOG Anadolu ve Fen lisesi taban puanlarını sizler için derledik. Peki Teog tercihleri nasıl yapılır? Detaylar haberimizde.

2015-2016 TEOG lise taban puanları  (Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa)
03 Ocak 2017 Salı 16:25

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) 1. Dönem sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. sınav sonucunu öğrenen yüzbinlerce öğrenci okulların taban puanlarını merak ediyor. Peki Ankara, İstanbul, Bursa ve İzmir TEOG taban puanları en düşük ve en yüksek ne kadar? Anadolu, Fen, Sağlık ve Teknik Meslek liselerinin taban puanlarına haberimizden ulaşabilirsiniz. 

TEOG 1. Dönem sonuçları sonrasında öğrenciler büyükşehirlerin lise taban puanlarını merak ediyor. Ankara, İstanbul ve İzmir TEOG lise taban puanlarına aşağıdaki bağlantılardan rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Tablolarda gösterilen en düşük ve en yüksek puanlar bilgilendirme amaçlıdır. Öğrenciler bu puanların birebir olmadığını akıllarından çıkarmamalı ve tercih işlemlerinde bu puanları göz önünde bulundurarak gerçekleştirmelidir.

TEOG Tercihleri nasıl yapılmalıdır?

TEOG tercihleri yaparken yukarıdaki listelerde baktığınız okulların özellikle yüzdelik dilimlerine mutlaka bakın. Diyelim ki sizin TEOG yerleştirme puanı sonucu oluşan yüzdelik diliminiz yüzde 10. Tercih yaparken sizin yerleşme ihtimali yüksek olan okulunuz yüzde 9 ile 11 arasındaki okullardır. Bu sebeple biz öğrencilerimize ilk bir iki tercihini yüzde 5ile 8 arasındaki okullardan yapmalarını, son bir iki tercihini yüzde 12 ile 18 arasında yapmalarını öneriyoruz. 

Öğrencilerimiz esas tercihlerini ise yüzde 8 ile yüzde 12'lik dilimdeki okullardan yapmalılar. Özellikle yüzde 9 ile 11 arasındaki okulların gelme ihtimali yüksek olacağı için bu aradaki okullar öğrenciler ve veliler tarafından iyi araştırılmalı. 

Bir okul araştırması yaparken o okulun üniversiteye yerleştirme başarısı, okulun konumu, öğretmen kadrosu dikkate alınmalıdır. 

TEOG Ankara Lise Taban Puanları için TIKLAYINIZ

TEOG Adana Lise Taban Puanları için TIKLAYINIZ


TEOG İstanbul Lise Taban Puanları için TIKLAYINIZ

TEOG İzmir Lise Taban Puanları için TIKLAYINIZ

TEOG Bursa Lise Taban Puanları için TIKLAYINIZ

TEOG Konya Taban Puanları için TIKLAYINIZ

TEOG Kocaeli Taban Puanları için TIKLAYINIZ
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.