İsviçre, AB başvurusunu geri çekiyor

İsviçre Parlamentosu, AB'ye üyelik için 1992 yılında yapılan başvurunun geri çekilmesi kararı aldı.

İsviçre, AB başvurusunu geri çekiyor
16 Haziran 2016 Perşembe 16:19

İsviçre, AB üyeliği için başvurusunu geri çekiyor. İsviçre, 1992 yılında Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik başvurusunda bulunmuştu. İsviçre Parlamentosu söz konusu başvurunun geri çekilmesi tasarısı kabul etti.

İsviçre medyasında yer alan habere göre, Federal Parlamento, "aktif olmayan" başvurunun devam etmesini "anlamsız" olarak değerlendirdi ve İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter de, AB'ye üyelik başvurusun "geçersiz" olduğunu ve geri çekileceğini açıkladı.

İsviçre AB'ye üyelik için 20 Mayıs 1992'de başvuru yapmış fakat aynı yıl ülkede yapılan referanduma katılanların yüzde 50,3'ü üyeliğe "hayır" demişti. Bunun üzerine İsviçre hükümeti, AB'ye üyelik müzakerelerini durdursa da üyelik başvurusunu geri çekmemişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.