Irak Dışişleri Bakanı Caferi'den flaş Türkiye açıklaması

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, Türkiye'nin Başika'da asler tutmasını kabul edilemez olduğuna vurgu yaparak "Türkiye'nin karşılığının, beklediğimiz gibi olmaması karşısında şaşkınlığa düştük" açıklaması yaptı.

Irak Dışişleri Bakanı Caferi'den flaş Türkiye açıklaması
18 Ekim 2016 Salı 20:09

Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, Başika'daki Türk askerleri ve Türkiye ile olan ilişkiler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Caferi, Türkiye'nin Başika'da asker bulundurmasının kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Irak ve Türkiye arasındaki ilişkilere yönelikte açıklamalarda bulunan Caferi, darbe girişiminde Türkiye'yi ve demokrasiyi desteklediklerine değinerek şu sözleri söyledi:

Türkiye'nin bu karşılığı vermsi şaşkınlığa uğrattı

"Ancak Türkiye'nin karşılığının, beklediğimiz gibi olmaması karşısında şaşkınlığa düştük. Türkler Başika'da bulunuyor. BM'de ve Arap Birliği'nde yaptığım konuşmalarda söyledim. Bu kabul edebileceğimiz bir şey değil. İç işlerimize karışılmasını şiddette reddediyoruz. Türk hükümeti, bizim devletler arası ilişkilerin eyaletler veya valiler arasında değil, devletler arasında olduğunu bilmeli."

Üstün gelecek olan da bu

İki ülke halkları arasındaki ilişkileri takdir ettiklerini söyleyen Caferi,  "Irak halkı ve Türk halkı arasındaki ilişkileri takdir ediyoruz. Bence, üstün gelecek olan da budur." diye konuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.