BAE Dışişleri 'kınama' açıklamasını değiştirdi

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Türkiye sınırında Rus uçağının ihlal yapması sonucunda düşürülmesine ilişkin dün bir kınama yazısı yayımlamıştı. Gelen yoğun tepkilerin ardından BAE Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde daha önceden yayımladığı yazıyı değiştirdi.

BAE Dışişleri 'kınama' açıklamasını değiştirdi
01 Aralık 2015 Salı 21:20

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanlığı, Rus savaş uçağının Türk jetleri tarafından düşürülmesi ile alakalı dün yayımladığı kınama yazısını gelen tepkiler üzerine değiştirdi. 

BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid bin Sultan el Al Nahyan Rusya Devleti ile ortak yaptığı basın toplantısı sonrasında Dışişleri internet sitesinde ingilizce kınama yazısı yayımlanmıştı. Yapılan bu yazılı açıklama sonrasında sosyal medya üzerinden aşırı tepki alan BAE'nin yayımlanan yazıyı kaldırması veya değiştirmesi bekleniyordu.

Tepkilere ve Türkiye medyasında yer alan haberler sonrasında BAE Dışişleri Bakanlığı'ndaki yazının değiştiği görüldü. BAE Dışişleri Bakanlığı internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada; ''BAE’nin son zamanlarda birçok ülkeyi sarsan terör saldırıları serisini, en çok da Mısır’da Sina yarımadasına Rus uçağının düşmesini ve de Suriye’de Rusya’ya ait savaş uçağının düşürülmesini kınadığını yineledi.'' açıklaması yapılmıştı.

Tepkiler sonrasında 'kınama' ifadesinin yerini 'başsağlığı' ifadesi aldı. BAE Dışişleri internet sitesinde bulunan yazı;

''BAE’nin en başta da Rus yurttaşların bulunduğu uçuş halindeki Rus uçağını, Sina yarımadasının üzerinde hedef alan terör saldırısı olmak üzere birçok ülkeyi sarsan son zamanlardaki terör saldırısı serisini kınadığını hatırlatmak için de bir fırsat. Ayrıca, Suriye’de Rus savaş uçağı ile ilgili olayın ardından Rus dostlarımıza da başsağlığı dileklerimi iletmek benim görevim.'' şeklinde değiştirildi.


Etiketler; #BAE
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.