Nusaybin'de komuta Vali'den askere geçti!

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonları, Mardin Valisi yerine ilçedeki en üst rütbeli asker komuta edecek.

Nusaybin'de komuta Vali'den askere geçti!
09 Nisan 2016 Cumartesi 14:29

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. İlçede şiddetli çatışmaların yaşandığı ifade edilirken, son zamanlarda fazla şehit haberi gelmesi üzerine operasyonun stratejisinde değişiklik yapılmasına karar verildi. 

Nusaybin'de PKK'ya yönelik operasyonlarda son zamanlarda fazla şehit verilmesi üzerine operasyon stratejisinin değiştirilmesine karar verildi. Buna göre, operasyonlar tek bir kademeden yönetilecek. İlçede operasyonları Mardin Valisi yerine ilçede bulunan üst rütbeli asker komuta edecek.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Gerekirse ilçede uzaktan imha yöntemi kullanılır" açıklamasının sonrasında 200 binanın uzaktan imhası gündemde olan bir konu.

Mardin Nusaybin ilçesindeki operasyonlarda çok şehit verilmesi sonrasında Mardin valisi ile operasyonları yürüten ildeki güvenlik birimleri arasında yaşanan koordinasyon sıkıntısı gündeme geldi. Durum böyle olunca Mardin Nusaybin ilçesinde yürütülen operasyonların stratejiside değişti. Bölgede operasyonel ve istihbarati kararlar tek bir komuta merkezinden yürütülecek. Böylelikle Nusaybin'de yürütülen operasyonlar ilçedeki en üst düzey askeri komuta tarafından yapılacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.