Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) rektörlük sonuçları belli oldu

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde (ABTÜ) gerçekleştirilen rektörlük seçim sonuçları belli oldu. 7 adayın yarıştığı rektörlük seçim sonuçları 2 saat içerisinde açıklandı. Peki hangi aday kaç oy aldı? Detaylar haberimizde.

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ) rektörlük sonuçları belli oldu
13 Temmuz 2016 Çarşamba 10:14

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ABTÜ)  dün rektörlük seçimini gerçekleştirdi. Üniversiteninn Yeşiloba Yerleşkesinde yapılan rektörlük seçiminde toplam 85 öğretim üyesi oy kullandı. 7 rektör adayının yarıştığı rektörlük seçimlerine en çok oy alan rektör adayı Prof. Dr. Aykut Gül oldu.

7 rektör adayının oy dağılımları şu şekilde;


Prof. Dr. Aykut Gül: 47 oy

Prof. Dr. Mehmet Tümay: 33 oy

Prof. Dr. Hanife Dilek Batislam 1 oy

Prof. Dr. Hacı Murat Arslan: 1 oy

Prof. Dr. Mustafa Gök: 1 oy

Prof. Dr. Abdülazim Yıldız: 1 oy

Prof. Dr. Selçuk İnaç: 0 oy

Rektör adaylarının belirlenmesinin ardından seçim sonuçları sonunda en fazla oy alan 6 öğretim üyesinin ismi YÖK'e gönderilecek. Yüksek Öğretim Kurulu da bu isimler arasında 3 öğretim üyesinin ismini Cumhurbaşkanlığı'na sunacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı atamanın ardından ABTÜ’de rektör belli olacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.