Mühendislikte okuyanlara bir yarıyıl işyerinde eğitim

YÖK Başkanı Yekta Saraç, yeni YÖK reformunu açıklayan bir basın toplantısı gerçekleştirdi. YÖK reformunda önemli düzenlemeler bulunuyor. İşte o reforma dair detaylar haberimizde.

Mühendislikte okuyanlara bir yarıyıl işyerinde eğitim
11 Mayıs 2017 Perşembe 15:59

YÖK Başkanı Yekta Saraç, yeni YÖK reformunu açıklayan bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Saraç, işyeri odaklı eğitimi teşvik edeceklerini ve emekli öğretim üyelerinin sözleşmeli olarak istihdam edileceğini kaydetti.

Üniversitelerin, özellikle fen ve mühendislik bilimlerinde okuyan öğrencilerin, beceri odaklı yetkinlik kazanmasını sağlamak amacıyla önemli tedbirler aldıklarını kaydeden Saraç "Bu yasal düzenlemeyle fen ve mühendislik programlarında 1 yarılyıl süresince işyerinde eğitim yapması teşvik edilecek. Bu şekilde beceri yetkinliği yüksek mezunlar iş dünyasına kazandırılacak, aynı zamanda da üniversitelerin iş dünyası ile işbirlikleri geliştirilebilecektir. Bu öğrenciler maddi açıdan da desteklenecektir." ifadelerini kullandı.

Bakanlar Kuruluna, hazırlanan bu yasa taslağı kısa süre içinde iletilecek.

EMEKLİ ÖĞRETİM ÜYELERİ SÖZLEŞMELİ OLARAK İSTİHDAM EDİLECEK

YÖK Başkanı Saraç aynı zamanda emekli öğretim üyelerinin, bu yasal düzelemeyle, 75 yaşına kadar çalışabilmelerinin mümkün olabileceğini de belirtti.

Bu yeni yasal düzenleme sayesinde, öncelikli alan ve ihtiyaç kriteri dikkate alınarak tüm üniversitelerde, emekli öğretim üyeleri 75 yaşına kadar çalışabilecek. Daha öncesinde bu imakan yalnızca 2006 yılından sonra kurulan 41 Devlet üniversitesi için geçerliydi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.