YÖK sahte doktor haberine düzeltme yaptı

YÖK tarafından yapılan açıklamada sahte doktorluk yapan Burak Uysal hakkında verilmiş bir denklik kararının bulunmadığı belirtildi.

YÖK sahte doktor haberine düzeltme yaptı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Bu sabah saatlerinden itibaren aralarında sitemizin de bulunduğu pek çok basın yayın kuruluşunda yer alan sahte doktor Burak Uysal haberine YÖK tarafından bir düzeltme getirildi. 

Yükseköğretim Kurulu Toronto Üniversitesi'nin sahte diplomasına YÖK tarafından bir denklik işlemi yapıldığı iddialarını yalanladı. YÖK tarafından yapılan açıklamada "Haberde adı geçen şahsın, lisans diplomasının denklik işlemleri için başkanlığımıza yapılmış herhangi başvurusu bulunmamaktadır. Dolayısıyla haberdeki 'YÖK'te denkliğini aldığı' ifadesi doğru değildir" denildi.

Ayrıca YÖK tarafından duyurulan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yasa dışı yollarla temin edilen, sahte imza ve bilgilerle üretilip başkanlığımızdan alınmış gibi gösterilen sahte diploma denklik belgesi düzenlenmesi vakalarına rastlanmaktadır. Kurulumuzca kurum ve kuruluşlara ibraz edilen denklik belgelerinin YÖK tarafından verilip verilmediği sorulduğunda, gerekli inceleme en kısa sürede yapılıp, bu örnekte olduğu gibi sonucu ilgili kurum ve kuruluşa bildirilmektedir. Bilinmelidir ki yurt dışından alınmış diplomalar için yapılan denklik başvurularında, başvuruya esas diplomaların gerçek olup olmadığı kurulumuzca titizlikle incelenmekte, sahte diploma ibraz edenler hakkında hemen yasal işlem başlatılmaktadır."

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.